Wpis z mikrobloga

• 296
@emerald-city Hołownia od przegranej pierwszej tury zachowuje się jak sfochowana dwunastolatka, której rodzice nie kupili najnowszego iPhona.
Mamy łyknąć, że to normalne spotkanie w środku nocy w mieszkaniu polityka PiS razem z Kaczyńskim.
  • Odpowiedz
  • 32
@emerald-city żeby tak było jak pisze. Ale spotkanie się z Kaczyńskim i Bielanem (pseudo żuk gnojowy z nikąd się nie wzięło) i to pod osłoną nocy źle wygląda. Jak chciał z nimi dyskutować o sprawach sejmowych to mógł to załatwić u siebie w biurze, albo gdzieś indziej gdzie to on byłby gospodarzem.

Całkiem też możliwe, że Hołownia chce w ten sposób wywrzeć presję na koalicjantów bo ciągle mu nie przeszedł pomysł
  • Odpowiedz
@zobq: Onet od dawna Hołownii i Polsce2050 szpile wbija. Mam wrażenie że dużo ostrzej od kiedy zabrali się za deweloperów. Nie wiem kto jest właścicielami tego, ale nie zdziwiłbym się gdyby mieli paluchy w nieruchomościach. Deweloperuchy chcą Hołownie zatopić, bo jego projekt będzie kosztować ich miliony.
  • Odpowiedz
@KrwawyMag: a ja bym nie szukał w samych deweloperuchach przyczyny tej nagonki. Wiadome było od początku, że Polska 2050 to chwiejny projekt, a w długim czasie Tusk będzie chciał, żeby skończyli jak Nowoczesna - zneutralizowani, jako pokorni poddani KO. Po wyborach prezydenckich, kiedy Hołownia dostał mocnego strzała, po prostu Tusk zintensyfikował działania. Do tego dla samego Tuska wchłonięcie Polski2050 to szansa na nowe otwarcie i na uratowanie swojego stołka.
  • Odpowiedz
@zobq: Masz calkowitą rację. Wiele czynników się na to złożyło. Po prostu mówię, że jeszcze przed wyborami te szpile w mediach zauważałem. Dodatkowo Szymek też sobie nie pomaga, bo nawet jeśli intencje dobre, a wciąż zakładam, że dobre (może będę żałował), to trzeba przyznać, że podejrzanie to wygląda.
  • Odpowiedz
  • 12
@KrwawyMag: jeśli Szymek naprawdę chciałby ukryć to spotkanie, to chyba jest na tyle inteligentny, że wiedziałby, że nie może używać limuzyny z funkcjonariuszami podległymi Ministrowi z KO.
Więc albo rzeczywiście to spotkanie to normalka albo - co uważam za mało prawdopodobne - rzeczywiście chciał być zauważony i chciał wywrzeć "jakąś" presję na KO.
  • Odpowiedz
jeśli Szymek naprawdę chciałby ukryć to spotkanie, to chyba jest na tyle inteligentny, że wiedziałby, że nie może używać limuzyny z funkcjonariuszami podległymi Ministrowi z KO.

@zobq: To też nie świadczy dobrze o jego inteligencji, bo jest możliwość że właśnie SOP go podkablował, a ostatnio od KO dostaje baty, także czemu tym razem nie wykorzystaliby okazji na medialną nagonkę widząc że spotyka się z Kaczyńskim tak późno w nocy. A
  • Odpowiedz
@zobq:

jeśli Szymek naprawdę chciałby ukryć to spotkanie, to chyba jest na tyle inteligentny, że wiedziałby, że nie może używać limuzyny z funkcjonariuszami podległymi Ministrowi z KO.

Śmiechłem, bo tak samo KO chciało załatwić Kamińskiego - poprzez donoszenie przez jego kierowcę. xD
  • Odpowiedz
@emerald-city: @mexxl @Abaddon_Profanator
to całkowicie normalne że jeden z liderów opozycji która miała wsadzić do więzienia członków zorganizowanej grupy przestępczej spotyka się z nie milkną echa liderem tej grupy i jednym z jego najbardziej zaufanym "żołnierzem".
Spotkanie to się dzieje akurat w przełomowym momencie kiedy prezydentem w niejasnych okolicznościach zostaje człowiek który sam na siebie potwierdza haki. W dodatku akurat kiedy coraz to więcej przypadkowych podpaleń i nagle
  • Odpowiedz
@mexxl w.sensie że ludzie mają pretensje że gość szuka 3 drogi zamiast zyrowqc upadający rząd Tuska? Raczej gość nie jest najgłupszym człowiekiem i już się zorientował co dla niego Tusk szykuje i dla lepiej zrobić ruch wyprzedzający zanim stanie się to samo co z Petru
  • Odpowiedz