Wpis z mikrobloga

Ze względu swojego doświadczenia myślałem o pracy w ITD. Znalazłem nawet plakat z ogłoszeniem.
Wchodzę na stronę i wiecie ile na początek? 4667 zł brutto XDDDDDD
Za tyle to ja nawet netto nie dałbym radę wyżyć.

#itd #praca #prawojazdy #polskiedrogi
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GastroAndrzej: Ale wiesz, że w budżetówce wynagrodzenia zasadniczego nie dostaje nikt, nawet ślepy i głuchy stażysta? Doliczasz na start trzynastkę i z 20 różnych dodatków. Za stopień, kontrolerski (przeprowadzone kontrole), szkodliwe (bo musiałeś 5 minut wyjść na deszcz w trakcie pracy...), terenowe (wyjazdy - kontrolujesz, masz dodatek), "wczasy pod gruszą" czyli sponsorowane wakacje, na umundurowanie i utrzymanie munduru, dodatki za utrzymanie systemów - sprawdzenie czy fotoradar/odcinkowy działa i tak dalej
  • Odpowiedz
Doliczasz na start trzynastkę i z 20 różnych dodatków. Za stopień, kontrolerski (przeprowadzone kontrole), szkodliwe (bo musiałeś 5 minut wyjść na deszcz w trakcie pracy...), terenowe (wyjazdy - kontrolujesz, masz dodatek), "wczasy pod gruszą" czyli sponsorowane wakacje, na umundurowanie i utrzymanie munduru, dodatki za utrzymanie systemów - sprawdzenie czy fotoradar/odcinkowy działa i tak dalej i tak dalej.

@krebul: 13 to fakt, ale te wszystkie dodatki to sobie ładnie uroiłeś. Jeszcze
  • Odpowiedz
13 to fakt, ale te wszystkie dodatki to sobie ładnie uroiłeś.

@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: Nie uroiłem, tylko swego czasu wnioskowałem do swojego lokalnego UM o informację publiczną w postaci regulaminu wynagradzania i wiem, jakie są składniki wynagrodzenia urzędasów - wynagrodzenie zasadnicze to jakieś 50% tego co wpływa na konto.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek kompetencje to idzie do pracy w sektorze prywatnym, bo będzie zarabiać duuużo więcej.

I będzie rozliczany z wyników,
  • Odpowiedz
@krebul: A co mi tam, zastanawiam się nad rekrutacją do ITD, mógłbyś uzyskać informację jakie wynagrodzenie mają młodsi inspektorzy ITD w Gdańsku, tj. zaraz po kursie?
  • Odpowiedz