Wpis z mikrobloga

Na szybko w skrocie, mialem stluczke, wymusiłem pierwszenstwo. Mialem tylko OC w uniqua.
Teraz dzwonil do mnie rzeczoznawca, ktory zostal wyslany przez uniqua. Chce robic zdjecia mojego rozbitego samochodu i zdjecia miejsca zdarzenia.

To normalne?
#motoryzacja #ubezpieczenia #samochody
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@cwlmod bardziej sie martwie czy moj ubezpieczyciel nie bedzie probowal przerzucic kosztow na mnie.
Nie ma ku temu przeslanek, badania aktualne, ubezpieczenie aktualne, kierowca trzezwy.
Tym samym czy udostepniajac swoj pojazd do zdjec nie pogrąże się w jakiś sposób.
  • Odpowiedz
@Krzyhuu: Najprościej podpytać swojego agenta w takim przypadku :)

On by Tobie od ręki powiedział, że likwidatorowi coś się nie zgadza ze zgłoszonymi przez poszkodowanego uszkodzeniami, i chce zobaczyć czy wszystkie zgłoszone rzeczy mają odzwierciedlenie na Twoim aucie, np czy wysokość uszkodzeń się zgadza.

Zdarza się że poszkodowani próbują na lewo pod szkodę doliczyć jakieś stare uszkodzenia które były wcześniej, albo wręcz sami rozwalają bardziej swoje auto po stłuczce.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sayanek dzięki :) to pierwsze takie zdarzenie, Żona miała pecha. A naczytałem się o PZU i miałem jakieś wew. strach czy nie chcą mi dowalić.
  • Odpowiedz
@Krzyhuu: keidyś tam, 100 lat temu, stary dziadek władował mi się w zderzak przy 20 km/h w mieście i też rzeczoznawca obfotografowywał dwa auta, z rozmowy wyszło, że wraca od dziadka i już zrobił u niego zdjęcia
  • Odpowiedz