Wpis z mikrobloga

Czy Polacy naprawdę dają się tak ru***ać w dupę? Wróciłem do Polski na tydzień do rodziny i ceny np w NL a w Polsce to jakaś incepcja. Za 100zl kupiłem 5 udek z kurczaka ogórki na mizerię,śmietanę , ziemniaki ,kawę . Jprdl ceny spożywcze tu a w NL to przepaść. Ja za 20 euro to w NL 3 obiady robię.... Dobrze,że wracam do NL bo tutaj to można jedynie biedę trzepać albo kraść.

#emigracja
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dokładnie @cubasaozora ma rację. @Usunelem_Konto właśnie pokaz jakie 3 obiady zrobisz za 20 EUR :) pewnie kurczak z lidla, 3kg ziemniaków i kilka warzyw. Oczywiście da radę, jak się jest kawalerem albo na dorobku. A weź teraz z rodziną żyj normalnie jak człowiek, kup dzieciom jakieś owoce, jogurt, lody czy coś takiego albo chcieć zjeść coś innego niż najtańszy filet z kurczaka i szybko wyjdzie Ci ze 20 euro to
  • Odpowiedz
@Ziuk_Garlinski no ja trochę siedziałem za granicą i znam te porównania. Porównują właśnie najtańsze ścierwo z lidla czy aldika do w miarę normalnych produktów z polskich marketów i jest kwik łeeełeeee ale tu drogo. A potem porównujesz i widzisz, że jednak aż tak drogo nie jest. Poza tym przypominam, że minimalna w kraju to aktualnie 30 zł brutto na godzinę i trzeba być durniem, żeby nie być w stanie zarabiać sporo
  • Odpowiedz
@cubasaozora: ja od 20 lat za granicą najpierw UK teraz Luksemburg także dobrze znam te porównania ( ͡° ͜ʖ ͡°) jest dużo drożej niż w Polsce i tyle, ale jak ktoś żyje jak student i żywi się w Lidlu to faktycznie może tego nie rejestrować
  • Odpowiedz