Wpis z mikrobloga

Jutro idę 5 raz do urzędu w sprawie rejestracji auta. Ciągle wymyślają jakieś rzeczy. Jako że chce pomóc trochę szczęściu robię rozdajo. Wśród pulsujących wybiorę jedna osobę co dostanie voucher 40zl do pyszne.pl. plusy jutro do 12 zbieram.

#rozdajo
banans - Jutro idę 5 raz do urzędu w sprawie rejestracji auta. Ciągle wymyślają jakie...

źródło: temp_file2857857898593214445

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@pr0skater00 w mojej umowę kupnie był inny facet niż w dowodzie rejestracyjnym. A jak dostarczyłem poprzednia umowę kupna to babka dziś stwierdziła że adres z dowodu rejestracyjnego się nie zgadza z adresem tej poprzedniej umowy
  • Odpowiedz
@banans: raz przed kupnem miałem podobną sytuację: nie zgadzały się dane, ale to wyłapałem i powiedziałem, że nie kupię dopóki właściciel tego nie naprostuje.
Odezwał się do mnie po 3 tygodniach, że zrobione. Miał pecha, bo w międzyczasie kupiłem inne auto xD

Ale dzięki za potwierdzenie, że słusznie nie wziąłem od razu "bo przecież da radę to załatwić".
  • Odpowiedz
@pr0skater00: @PrzylecialDuzySamolot u mnie pani w urzędzie stwierdziła, że przyniosłem jej kopię umowy zamiast oryginału.... Problem polegał na tym, że to był oryginał. Dopiero po długiej sprzeczce i mojej zawziętości w końcu pozwoliła mi samochód przerejestrować.
  • Odpowiedz
@ekektrykpozdalnym: oczywiście ze można zmieniać, sam miałem kilka lat auto na poprzedni adres jeszcze u starych, a sprzedawałem go na nowym i tak było wpisane do umowy. Gość normalnie zarejestrował bez problemu.
  • Odpowiedz
a jakie to bariery nie do przejścia stawia przed tobą urząd

@pr0skater00: mi raz zrobił upierdliwą barierę która kosztowała mnie stówę. nie chcieli mi zarejestrować auta, bo w dotychczasowym dowodzie rejestracyjnym nie było pieczątki z ważnym przeglądem. przeglądem, który zarówno ona, jak i ja, widzieliśmy w cepiku, że został zrobiony miesiąc temu i był pozytywny. musiałem iść zrobić przegląd jeszcze raz, w skp patrzyli na mnie jak na debila. a
  • Odpowiedz
Art. 78 ust. 2 pkt. 2 PoRD

@hodge2: Spokojnie, adres zamieszkania można zmieniać codziennie. Dzisiaj mieszkam tam gdzie wpisane w dowodzie, potem 28 dni pod mostem i znowu tam gdzie w dowodzie, co 30 dni mieszkam tam gdzie w DR.

Miejsce zamieszkania to nie dane osobowe. Zmieniam cyklicznie co kilka dni i nawet raz na 30 dni zgadza się. Chyba, że mam wysyłać co dzień nowy adres.

PS. Dziwnym trafem
  • Odpowiedz
@hodge2: Pobyt czasowy (meldunek) to nie miejsce zamieszkania (w DR jest zamieszkania). Stale przebywam w Polsce. Mieszkam tam gdzie mi wygodnie, dzisiaj w Warszawie i tam zapłacę PIT, a jutro w Wrocławiu, a może za tydzień w Gdańsku. Nie potrzebuję pobytu czasowego, równie dobrze mogę powiedzieć, że śpię w samochodzie i cały czas gdy nie śpię nim się przemieszczam. Proszę mi wpisać adres na samochód "adres Polska". Bo stałego pobytu
  • Odpowiedz