Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +248
Przypominam, że wszystkie urzędy w małych miejscowościach to w rzeczywistości żydowskie przedszkola dla dorosłych kobiet.
-90% pracowników to kobiety
-0% przydatności takiego obiektu
-główny cel to dawanie zajęć kobietom aby nie siedziały znudzone w domu bo jeszcze by wymyśliły np. rodzić dzieci
-zamiast tego przekładają papierki ze stosu A na stos B, popijają kawę i rywalizują między sobą o ubiór i wakacje
-ich pensje to za mało aby mogłby się samodzielnie utrzymać (jedzenie, ubrania, wakacje) więc potrzebna
-90% pracowników to kobiety
-0% przydatności takiego obiektu
-główny cel to dawanie zajęć kobietom aby nie siedziały znudzone w domu bo jeszcze by wymyśliły np. rodzić dzieci
-zamiast tego przekładają papierki ze stosu A na stos B, popijają kawę i rywalizują między sobą o ubiór i wakacje
-ich pensje to za mało aby mogłby się samodzielnie utrzymać (jedzenie, ubrania, wakacje) więc potrzebna
źródło: IMG_3032
Pobierz
wfyokyga +75
źródło: temp_file2270237637392398901
Pobierz

W skład tych ukończonych wchodzi Bulletstorm (tego udało się ograć w drodzę na pyrkon i z powrotem) BG3 i Clair Obscure Expedition 33. A rozkopana i obecnie ogrywana to Dragon Age Veilguard i wiecie co, bawię się zajebiście, a nastukałem już 32h ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I widzę teraz jak na dłoni, że te kiszaki, drale j-----o i inne arkabigdickusy to c---a grały.
Rozumiem powiedzieć "j---ć tą grę za te pieniądze, zagrajcie jak będzie kosztować x, albo w gamepassie" to nie jakieś argumenty z d--y dają xD
#kiszak najpierw śmiał się z Clair, ale potem zagrał i zaś się zbłaźnił bo mówi, że to innowacyjna gra. Se myślę jak innowacyjna skoro nawet innowacja związana z walką została nawet wcześniej wprowadzona w Sea of Stars i tam nie ma pokazanego przycisku kiedy trzeba kliknąć tylko patrzy się tylko na animacje.
No ale wiadomo ile znaczy opinia kiszaka. Chłop w tego Veilgurda zagrał tak by zwrócić go w 2h i skipował wszystko, no nieźle kutwo aleś się nagrał w grę, gdzie na ukończenie wątku głównego potrzeba średnio 28,5h.
Drwal j-----o jak pamiętam strasznie krzyczał jak to LPG i GZ50 niszczą gry i dobrze, że DA:Veilguard nie zarobił (no nie zarobił bo jak produkcja trwa około 10 lat i jak się w pełnym składzie deweloperów zmienia założenia 3 razy to trudno by to się w ogóle zwróciło no ale c--j xD)
Wiecie ile mam cutscenek z szpetną jak noc Quanari, gdzie jest motyw LPG? Na razie miałem jedną, gdzie zastanawiała się co to znaczy być kobietą bo wszyscy jej mówią, że zachowuje się jak chłop.
Także no, jeszcze na pewno czeka mnie jedna taka, gdzie wszyscy się srali w internecie.
Nie naprawdę, g---o wojenka dotarła do giereczkowa i LPG GZ50 w BG3 może być bo to na tyle potężna marka z psychofanami Lariana, że nie ma co im podskakiwać. Ale do znienawidzonego EA (sami na to sobie zapracowali) to już ez można bo czemu by nie.
No i porównanie czy to dobra gra mam bo po BG3 i Claire Obscure gram od razu i jestem więcej niż zadowolony.
Jakby kogoś interesowało to dałem za Veilguarda 50 zł za nówkę w pudełku i myślę, że maks 100 zł to tyle ile bym za to mógł dać na spokojnie.
#kiszak #gry #bekazludologuff
@tomeg123: Ach, ta akcja - to są takie gry LGBT Schroedingera - tak samo było z Baldursem 3 - po prostu jak się okazuje że gry są dobre i ludzie ich nie gnoją, to nagle już nie są woke choć dalej są :)
@orgin246 Ale DA to jednak bardzo słaba gra, przynajmniej dla mnie - a co do wątków, ja bardziej
@orgin246: Śmiem twierdzić, że gdyby on nie mówił o tym jak bardzo to nieszczęsne LPG niszczy gry to bardzo duża część jego widowni o ile nie większość nawet nie wiedziałaby, że ktoś lub coś w ogóle niszczy te gry ( ͡° ͜ʖ ͡°) Analogicznie idąc jego tokiem myślenia odnośnie tego wątku równie dobrze
@orgin246: Jestem w podobnej sytuacji, właśnie zacząłem przechodzić
Materiał Rocka pamiętam bo spisał sobie nawet to w punktach co chciał powiedzieć, jego opinia jest taka, że mu się gra nie podobała. Dialogi też mu nie pasowały. Rozumiem tobie też nie przypadła do gustu.
@FrostlyMostly: Rozumiem, że mogła ci się nie spodobać i uważasz ją za słabą. Ale tutaj to raczej wchodzi bardziej pod gust i preferencje? Ja po ograniu gry roku, której dałem negatywa bo miała niegrywalny 3 akt w okolicach
A co do Wiedźmina 1 to mimo wszystko życzę wytrwałości i polecam biegać z wyciągniętym mieczem bo biegać to będziesz na pewno dużo, to ci gwarantuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@orgin246: No nie wiem... pamietam tunelowość, tragiczne dialogi, miałką fabułę i nudne walki, czułem się ogólnie jakbym grał w grę dla dzieci. W ten sposób to można byle g---o usprawiedliwiać "a bo kwestia gustu" :) Dla mnie 4/10 - odpuściłem po zdaje się 6h bo nic sie nie zmieniało na lepsze i nie mam zamiaru wracać. Szkoda że ubili markę
Larian ma bardzo specyficzną politykę pracy praktycznie niespotykaną nigdzie indziej. Gdyby BG3 nie wyszedł to Swen Vincke pewnie by już wiązał sznur bo zapożyczył się na ten projekt niesamowicie.
Studio od Clair również miało dużą swobodę działania. Właściciela wsparł
Są zdrowe zasady jak stworzyć dobry produkt w giereczkowie bez gigantycznych dodatkowych kosztów, ale prawie nikt go nie stosuje poza nintendo.
A co
Grałem.
Co mnie obchodzi jak przebiegał development? Jestem graczem, a nie kierownikiem zmiany. Jak zawalili produkcję, to to nie moja wina. Gra nie była dla mnie fajna i tyle. Nie doszukuję się w tym nic poza tym, co widziały oczy konsumenta.
@orgin246: Dziękuję, bardzo się przyda. @Vezz miał rację wczoraj odnośnie tej gry, system walki jest taki jakby wyszedł z tartaku/drewniany. Samą gre już mi 3 razy waliło do pulpitu w ciągu lekko ponad 2 godzin gry.
Skeletal pozamyka nam mordy
źródło: saddsadsadsa
Pobierz