#synology #windows #nas Jestem w trakcie usuwania zdublowanych plików w wszystkich swoich zasobach żeby był porządek na serwerze. Udało mi się to fajnie zrobić w total commander. Było tego mega dużo i robiłem to ręcznie. Teraz chciałbym zobaczyć czy nie usunąłem czegoś przez przypadek czyli chciałem porównać grupę katalogów z serwera z grupą katalogów z Windowsa jak to zrobić? Bo total commander i win merge porównuje mi tylko dane katalogi 1:1. A chciałbym zobaczyć czy niema unikalnych plików po stronie z katalogami z Windowsa.
@voromis: jak mirek wyżej, ja używałem czkawki, z 2tb danych z NAS się pozbylem, bo kiedyś robiłem backupy na osobne dyski, a potem je przerzucalem na NAS i taki śmietnik pozostał. Pamiętaj, zeby ustawić szukanie po HASHu - zajmuje w uj długo, ale po nazwie to nawet/rozmiarze nie ma sensu sprawdzać
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Jestem w trakcie usuwania zdublowanych plików w wszystkich swoich zasobach żeby był porządek na serwerze. Udało mi się to fajnie zrobić w total commander. Było tego mega dużo i robiłem to ręcznie. Teraz chciałbym zobaczyć czy nie usunąłem czegoś przez przypadek czyli chciałem porównać grupę katalogów z serwera z grupą katalogów z Windowsa jak to zrobić? Bo total commander i win merge porównuje mi tylko dane katalogi 1:1. A chciałbym zobaczyć czy niema unikalnych plików po stronie z katalogami z Windowsa.
Możesz porównać po sumach kontrolnych.
Jak lista katalogów ma więcej niż 1 ścieżkę, to możesz którąś wybrać jako wzorcową, by z pozostałych ścieżek oznakować jako duplikaty.
Poza tym jest osobny tryb do sprawdzania obrazów (analizy ich wyglądu) i można wybrać ten który np. ma wyższą rozdzielczość.