Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryspin013 moja. Jestem tak wściekły ze szok bo ze switchem pierwszym miałem też problemy z driftem

@nokash: nie ogarniam jak można kupować konsolę na premierę, zwłaszcza, że prawie zawsze konsole na premierę mają problemy wieku dziecięcego.

Przesiadając się na nową konsolę idealnym by było aby wszystko było lepsze i czuć było
Kryspin013 - >@Kryspin013 moja. Jestem tak wściekły ze szok bo ze switchem pierwszym ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Smartek: tak xd

Problemem było to, ze na początku bardzo przytłaczało. Nie byłem kompletnie w tym klimacie i nie wiedziałem o co chodzi.

Z czasem levelowania postaci zacząłem rozumieć jak wszystko działa, mam już max inteligencji i bawie sie w hackowanie. Potrzebuje tylko lepszego cyberdecka, bo mam gen 2, a kupiłem już hacki na gen 3, myślałem że mogę je po prostu sobie zamontować a tu zonk XD
  • Odpowiedz
@LZBNZ: No tak, też to musiałem na spokojnie rozkminić, bo jednak możliwości jest sporo i nie każdy ripperdock posiada do zakupu te cyberdecki o wyższej generacji. Na dodatek w wersjach sprzed patcha 2.0 to tak nie działało, było totalnie nieintuicyjne i gwarantuję Ci, że jeszcze byś po 30h do tego nie doszedł XD. Side questy też robisz?
  • Odpowiedz
@Smartek: tak, mam misje główną "stary znajomy" z Takemurą, ale od dłuższego czasu robie wszystko dookoła.

A misje z Panam Palmer są główne czy też poboczne? Bo zrobiłem tylko tą z przejęciem(rozdupczeniem) awionetki i znalezienie tego gościa, nic dalej.
  • Odpowiedz
@LZBNZ rób misje z Panam, sa poboczne ale kazda misja od "znajomych" to niezla historia. A lepszego decka bedziesz mogl kupic i ripperow jak reputacje nabijesz
  • Odpowiedz
@nokash: @Medonix @Kryspin013 ale od takiego "regresu" z baterią nie było odwrotu. Nowy handheld zawsze celuje w jakiś kompromis między wydajnością/baterią i zazwyczaj wychodzą z tego okolice 2h. PC handheldy, Switch 1 (v1) . I pójście w nowocześniejszą stronę sprzętowo nic by nie zmieniło -- zdecydowaliby się na bardziej wydajny proces 5nm to cały "zysk energetyczny" poszedłby na wydajność w grach przy takim samym celu pracy na baterii.
  • Odpowiedz
ale wybór też się broni i ja jestem zadowolony, że nie zignorowali VRR/LFC.

@Theos: To znaczy co masz na myśli - że taki OLED z VRR/LFC byłby za drogi?
  • Odpowiedz
  • 0
@Smartek ani kwestia chęci, ani tym bardziej pieniędzy. Nie ma tego w pc handheldach wysokobudżetowych. W smartfonach nie ma ekranów w takiej technologii.

W laptopach takie ekrany zaczęły się pojawiać dopiero w zeszłym roku, w handheldach dopiero w tym mają. Są jakieś problemy z połączeniem VRR i OLED w mniejszych ekranach. Niestabilność obrazu, energochłonność - to wskazywał Asus dlaczego w Rog Ally nie mógł do tej pory tego zaoferować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smartek jakby to było kwestią tej samej technologii co w smartfonach to już byśmy je dawno mieli. ASUS długo pracował nad tym by mieć GSYNC w swoim laptopie, dopiero w zeszłym roku się udało by to działało bez problemów.
  • Odpowiedz