Wpis z mikrobloga

#stalker #stalker2

Pytanie do tych z Was, którzy ogrywali grę "S.T.A.L.K.E.R 2", bo właśnie kupiłem i mi się pobiera - jak ze stanem technicznym? Nadal jest tyle bugów, ile recenzenci wynajdywali po premierze? Gra powstawała w bólach, część devów poszła bronić kraju, wiadomo, ale czy już produkt załatano? Od premiery minęło już ponad pół roku i chciałbym się do tej przygody odpowiednio nastawić.
patryk-wuwuw - #stalker #stalker2

Pytanie do tych z Was, którzy ogrywali grę "S.T.A....
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patryk-wuwuw: Ogrywałem część - nie komplet, jakieś 16h z sidequestami i eksploracją - jakiś miesiąc-dwa miesiące temu i nie napotkałem niczego problematycznego w trakcie. Jest w Game Passie, więc zawsze możesz przetestować niższym kosztem. Często też latają kody rabatowe na tańszy gamepass.
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: ogrywałem przed patchem 1.4

Bugowały się side questy, ale main quest zbugowal mi sie tylko jeden i z tego co wiem juz to naprawili. Moim zdaniem na tym etapie gra już była grywalna i bawiłem się świetnie (prawie 90h zajeło mi przejscie pierwszy raz bo eksploracja w tej grze jest po prostu niesamowita).

Z wad to na pewno AI przeciwników było wtedy jeszcze skopane, ale podobno patch 1.4 mocno to
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: Grałem na premierę i czasem bywało ciężko. Miałem bug w postaci, że miałem coś zabrać/podnieść ze stołu ale nie było nic na stole dopiero po ponownym wczytaniu gry miałem przedmiot na stole. Oraz miałem sytuacje, że postać potrafiła mi stanąć w drzwiach i nie chciała mnie przepuścić pomimo tylko jedno wejścia do budynku. A mówimy tutaj o głównej kampanii . I tutaj nawet wczytanie save wcześniejszego nic nie dawało.
  • Odpowiedz