Wpis z mikrobloga

z mysli typu dziwne, to czasem sie zastanawiam, tu na przykladzie leków, ile kosztuje wykonanie takiego lepszego opakowania? chodzi mi dokładnie o takie choćby błyszczące pogrubienia na pudełku, albo inne elementy czysto ozdobne. mozna powiedziec ze leki same w sobie sa drogie, to po co mam placic wiecej bo ktos chcial ozdobic opakowanie? o ja pitole nawet nie wiem jak to opisc sensowniej albo jak to wygooglowac xd palcem to czuc takie ze cale opakowanie jest matowe a te elementy ozdobne są ślizgie i odbija sie od nich swiatlo. nie wiem mial byc krutki post z rozkminką a wyszło nieskładne gowno na miano jednego plusa i zeru komentarzy :-(

#zdrowie #leki #opakowana #kiciochpyta #rozkminkrzaka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mergan27: takie opakowania zazwyczaj idą w setki tysięcy nakładu i wtedy wszelkie uszlachetnienia druku mocno schodzą z ceny. Jeżeli chciałbyś przykładowo zamówić 20 pięknych customizowanych kartoników to zapłacisz po 20 zł za sztukę. Jeżeli zamówisz takich samych np. 50 k to cena za opakowanie zjedzie np. do 2 zł.
  • Odpowiedz
@Mergan27: Jeżeli uszlachetnienie polega tylko na tym, że opakowanie jest matowe i nanosi się na nie wybiórczo lakier UV, to przy bardzo dużym nakładzie różnica w cenie za jeden kartonik może wynosić kilka - kilkanaście groszy. Zależy od konkretnego projektu i faktycznego nakładu.
  • Odpowiedz
@Mergan27: Każde dodatkowe ulepszenie, lepszy materiał czy bardziej zaawansowana technologia zawsze oznacza wyższą cenę. Dotyczy to nie tylko leków, ale praktycznie wszystkich produktów, które kupujemy. Ładne opakowanie to dodatkowy koszt, który ponosi użytkownik – a przecież ten piękny kartonik i tak ląduje w śmieciach! Szczególnie w przypadku lekarstw nie powinno się stawiać na marketing i upiększanie opakowań, bo przecież najważniejsza jest skuteczność i bezpieczeństwo, a nie wygląd pudełka. Niestety, żyjemy
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: jest juz nazwa na paranoje zwiazana z AI? ledwie zacząłem czytac twoj komentarz i juz myslalem o tym ze na pewno pisalo to AI. a moze jestem zanaddto uzdolniony i w przyszlosci zrobie kariere na odróżnianiu dzieł AI od dzieł ludzkich??
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: mnie zastanawia jak sie czlowiekowi musi nudzic ze widzisz taki wysryw i stwierdzasz ze swietnym pomyslem jest wklepac to do AI a prośbą o odpowiedz i jeszcze penie musiales powymyslac prompty
  • Odpowiedz