Wpis z mikrobloga

Tak się kończy wyniesione z PRLu przekonanie, że jak się ma samochód to jest się kimś, kimś ważniejszym od innych.
Polski kierowca nie zna przepisów, polski kierowca, musi się bać konsekwencji.

Agresywnych patokierowców, klasycznie blokuję.

#polskiedrogi #samcohody #kierowcy #rower
reddin - Tak się kończy wyniesione z PRLu przekonanie, że jak się ma samochód to jest...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
Przyklad czego? Ze za wykroczenie mozna dostac mandat? Cholera, nikt sie nie spodziewal.

Że typowy petrowykopek nie jest bezkarny.

Zwyczajne zebranie o atencje i tzw virtue signaling, i nie dorabiaj sobie do tego ideologii smyku.
  • Odpowiedz
  • 1
to czemu wszystkie strony motoryzacyjne, interpretujące przepisy, zwiazane z nauką jazdy nie uznają wyjazdu z drogi podporządkowanej jako włączania się do ruchu?

@Misiopysioo: Ja już byłem na drodze z pierwszeństwem. Ja wiem, że ludzie mają problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale z oglądaniem ze zrozumieniem? Zresztą nie wymuszenie jest tu wykroczeniem a art 24 p 2 PoRD linia p-4 oraz Art 26 p3 u1 PoRD oraz KW 141
  • Odpowiedz
@reddin a czy ja coś napisałem odnośnie wyprzedzania i wymuszenia? Masz problemy z czytaniem? Odniosłem się po prostu do złej interpretacji nazewnictwa wykonanych manewrów.
  • Odpowiedz
  • 1
a czy ja coś napisałem odnośnie wyprzedzania i wymuszenia? Masz problemy z czytaniem? Odniosłem się po prostu do złej interpretacji nazewnictwa wykonanych manewrów.

ale on przecież nie włącza się do ruchu tylko wyjeżdża z drogi podporządkowanej. Ty za to chyba włączasz się do ruchu jeżeli wyjechałeś z tego miejsca, które wrzucił

@Misiopysioo: Wyjeżdżanie z drogi podporządkowanej to też włączanie się do ruchu. Jak się włączał to ja już jechałem drogą
  • Odpowiedz
  • 1
boli mnie ze przez pryzmat takich roszczeniowych dzbanów jak ty kierowcy samochodów patrzą na mnie jako rowerzystę.

@Emble: Ciągle czekam aż napiszesz jakie są moje roszczenia.
  • Odpowiedz
@SzejtanekII

@reddin: Zwyczajnie mnie smieszysz. Masz nagrane - wyslij na policje i tyle. A nie jedziesz za gosciem i swoje madrosci mu wykladasz, zeby zebrac filmikami o atencje

Jechał za gościem dać mu szanse na poprawe. Ale święty kierowca zamiast powiedzieć, sorki mam zły dzień i nie zauważyłem cie w pierwszej chwili to wolał się zesrać i dostać mandat niż przyznać się na miejscu do błędu
  • Odpowiedz
@reddin wpisz sobie w google "włączanie się do ruchu, a wyjazd z drogi podporządkowanej" będziesz miał masę artykułów tłumaczących różnicę. Pojazd znajdujący się na drodze podporządkowanej jest w ruchu więc jak może się do niego włączać?
  • Odpowiedz
  • 0
@reddin

>boli mnie ze przez pryzmat takich roszczeniowych dzbanów jak ty kierowcy samochodów patrzą na mnie jako rowerzystę.

@Emble: Ciągle czekam aż napiszesz jakie są moje roszczenia.

Czyli faktycznie masz nudne życie ale mój komentarz usunąłeś ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
wpisz sobie w google "włączanie się do ruchu, a wyjazd z drogi podporządkowanej" będziesz miał masę artykułów tłumaczących różnicę. Pojazd znajdujący się na drodze podporządkowanej jest w ruchu więc jak może się do niego włączać?

@Misiopysioo: Można się włączyć do ruchu na drogę z pierwszeństwem. Ale to nie ma znaczenia żadnego tutaj.

Czyli faktycznie masz nudne życie ale mój komentarz
  • Odpowiedz
@reddin ma znaczenie, bo o ile do dalszych dwóch wykroczeń kierowcy Toyoty nie ma wątpliwości, ani nie można ich niczym usprawiedliwiać, to w przypadku Twojego włączania się do ruchu, które miało chyba miejsce w obrębie skrzyżowania jestem ciekaw interpretacji sądu co do pierwszeństwa.
  • Odpowiedz
  • 1
ma znaczenie, bo o ile do dalszych dwóch wykroczeń kierowcy Toyoty nie ma wątpliwości, ani nie można ich niczym usprawiedliwiać, to w przypadku Twojego włączania się do ruchu, które miało chyba miejsce w obrębie skrzyżowania jestem ciekaw interpretacji sądu co do pierwszeństwa.

@Misiopysioo: Kto pierwszy ten lepszy, ja byłem pierwszy bo kierujący Toyotą musiał jeszcze ustąpić czerwonemu i mi. Proste. Ja wiem, że ciężko uznać, że rowerzyści mają takie same
  • Odpowiedz
@reddin: nie żeby coś, ale kierowca się do ruchu nie włączał, a nawet gdyby to robił to tym bardziej musiałby ustąpić. Ale widzę, że nawet policja tak napisała, co za gamonie. ()

Wyjeżdżanie z drogi podporządkowanej to też włączanie się do ruchu.

Nie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Krupier: @eugeniusz_geniusz Nie ma co się specjalnie zastanawiać, wszystko jest w PoRD. Kierujący ma tam A-7 do ruchu się zatem nie włącza a skręca z drogi podporządkowanej. Ja zaś już jadę drogą z pierwszeństwem. Wykroczenia kierującego to: art 24 p 2 PoRD linia p-4 oraz Art 26 p3 u1 PoRD oraz KW 141
Gdybym się odwołał, to gość nie ma prawka.
reddin - @Krupier: @eugeniusz_geniusz Nie ma co się specjalnie zastanawiać, wszystko ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
boli mnie ze przez pryzmat takich roszczeniowych dzbanów jak ty kierowcy samochodów patrzą na mnie jako rowerzystę.

@Emble: Nadal czekam na odpowiedź jakie to mam roszczenia.
  • Odpowiedz