Aktywne Wpisy

tesknilam_ +81
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +117
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Chciałbym postawić sobie w domu serwer multimedialny w oparciu o jellyfin.
W tym celu kupiłem HP 800 G3 z i7-7700.
Teraz moje pytanie, jak najłatwiej to wszystko zorganizować, tzn. na czym zainstalować jellyfin? Czytam, oglądam, jedni wspominają truenas, inni proxmox czy casaos, jest jeszcze po prostu Windows i Linux...
Co wg was będzie najlepszym, przyszłościowym rozwiązaniem? Póki co interesuje mnie tylko jellyfin, nie myślałem jeszcze o prywatnej chmurze domowej, bo też nie wiem czy potrzebowałbym żeby taki serwer działal mi cały czas. Bardziej myślałem, że podepnę go do sieci i wybudzę poprzez wake on lan jak będę chciał coś obejrzeć na TV :) Więc docelowo chciałbym żeby to było obsługiwane przez web UI, bo nie będzie monitora na stałe podłączonego do skrzynki.
Pogubiłem się trochę co będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem do instalacji jellyfin.
Dzięki za pomoc!
#jellyfin #homelab #komputery #nas
nextcloud i resztę można później zainstalować tym samym sposobem
tu masz już gotową instrukcję, łącznie z firewallem, itd.
@walek_87: Plex. Jak ostatnio sprwadzalem jelly nadal nie miał prostych funkcjonalnosci takich jak wyswietlanie seriali w folderach i sortowania XD U mnie na Unraid stoi, monitora skrzynka nigdy nie miala podlaczonego nawet, stream po sieci, dostep webui.
Dzięki jeszcze raz!
Najgorsze, że jak już się zacznie to potrzeby rosną i np, będziesz chciał podzielic sobie kartę graficzną na kilka VM i wtedy np z takim casaos będzie ciężko...
Sam sprzęt jest słaby i wymienisz go szybciej niż myślisz.
Komentarz usunięty przez autora