Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Coxex: jak zaczęli te komisje sprawdzać to jeszcze wyszło że 80% z tych błędów było na korzyść Nawrockiego, dupska musiały pęknąć dwukrotnie żeby dotarło
  • Odpowiedz
można płakać ile wlezie prezydenta i tak nikt nie unieważni

@Dominsiemaelo: Być może ty reagujesz na wyniki wyborów płaczem, mnie się nie podoba że kolejna grupa bezrobotnych, leniwych i niewykształconych ćwoków żre za moje podatki.

obie są prawdziwe

@Dominsiemaelo: nie można wykluczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@Filipterka25: Myślę, że na dwa sposoby - część ludzi w komisjach mogła naprawdę na własną rękę „dla dobra Polski”, przesypać jakieś głosy albo źle wpisać i takich ludzi należy surowo ukarać, a drugą część to zwykle pomyłki.

Zresztą na ten moment konkretnie wiemy o 13 komisjach. Te kilkadziesiąt tysięcy protestów w większości jednak dotyczyło tych samych komisji. Może się mylę i nie doszacowałem możliwości PiSu, ale moim zdaniem fałszerstwo na
  • Odpowiedz
część ludzi w komisjach mogła naprawdę na własną rękę „dla dobra Polski”, przesypać jakieś głosy albo źle wpisać

@Coxex: I dlatego należy ponownie przeliczyć głosy. Czego nie rozumiesz?

Musiałoby po exit pollach znaleźć się kolejne kilka tysięcy osób dokładnie planujących które komisje przekręcić i koordynujących liczby - gdzie ile dosypać do kupki Nawrockiego, dopisać krzyżyk czy całkiem odwrócić wynik, żeby różnica była
  • Odpowiedz
  • 1
@Filipterka25: A gdzie ja napisałem, żeby nie liczyć ponownie? Jak chcą to niech liczą, nie sądzę by z tego wynikło odwrócenie wyników w całości. Mówiąc o realistycznej różnicy chodziło mi o wynik wyborów w całości - 370 tysięcy głosów to jest różnica, która wydaje się legitna i swoją drogą nie przekroczyła też błędu statystycznego obydwóch exit polli. Już w pierwszej turze w sondażach Nawrocki był niedoszacowany - choć też czytałem
  • Odpowiedz
  • 0
@Filipterka25 taka Rosja się tu robi. Żeby partia rządząca znowu przeliczała głosy. Po miesiącu leżenia tych kartek niewiadomo gdzie xD
Jak jakaś partia rzekomo zrobiła taki zorganizowany wał w jedną noc, to co można zrobić w miesiąc. Nieprawidłowości wykryto w kilkunastu komisjach. To są setne części procenta. Na podstawie tego uważacie, że wybory zostały sfałszowane? Trzymajcie mnie xD
  • Odpowiedz
@Coxex:
Głosowałem na PO ale Giertycha to powinni zamknąć w pokoju bez klamek.
Śledziłem go na X.COM i po miesiącu dałem sobie spokój.
Właśnie takiej polityki ludzie mają już dość.
  • Odpowiedz
Jak jakaś partia rzekomo zrobiła taki zorganizowany wał w jedną noc, to co można zrobić w miesiąc.

@Nofuck: Sporo rzeczy, dlatego tak jest ważne by uszczelnić system wyborczy. A żeby to zrobić, to trzeba, no niestety, te zasrane głosy policzyć.

Nieprawidłowości wykryto w kilkunastu
  • Odpowiedz
I dlatego należy ponownie przeliczyć głosy. Czego nie rozumiesz?

@Doooom: Tylko kto ma ponownie liczyć zeby było uczciwie? Ludzie Bodnara? Kto daje gwarancję że głosy leżały nietknięte miesiąc? Jakieś plomby jak w średniowieczu?
  • Odpowiedz
by z chirurgiczną precyzją odwrócić w

@Coxex: wystarczyło przerzucić 6-7 kartek na inną kupkę. Po niektórych komisjach widać że dało się przerzucić ich nawet 150+ i nikt nie zauważył ( ʖ̯)
  • Odpowiedz