Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś czytnik #rss na #android? Bo stary telefon już ogłosił kapitulację i musiałem zmienić. Chciałbym żeby był możliwie podobny do tego co miałem na starym, czyli apki Read która najwyraźniej zakończyła swój żywot. Dwie najważniejsze funkcjonalności na jakich mi zależy to :
1. możliwość ręcznego dodawania feedow RSS (bo niektóre aplikacje bazują na jakieś predefiniowanych listach tematycznych z których coś tam można se wybrać. A ja chcę dodać konkretne stronki)
2. Łatwe przełączanie do poprzedniego/następnego artykułu np za pomocą swipe lewo/prawo

O ile to pierwsze jest dość popularne, to jeszcze nie znalazłem takiego co by miał to drugie

#telefony #technologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@murison Moim zdaniem lepiej użyć czytnika RSS na serwerze - wtedy mamy możliwość czytania artykułów zarówno na wielu urządzeniach - zarówno telefonie, jak i komputerze czy tablecie. Sam w ten sposób korzystam z Miniflux.
  • Odpowiedz
  • 0
@mp107: tak, mniej więcej w coś takiego poszdłem. apka na androida + plugin do przeglądarki na PC. Feeder.co (bez m na końcu). co prawda nie obsługuje nawigacji nast/pop za pomoca przeciągnięcia lewo/prawo, ale na dolnej belce są strzałki. jest w miare ok.
  • Odpowiedz