na szczęście nie rządzi, gdyby tylko nie sądownictwo, lata PiSu to tragedia, nikt nie zniszczył tak tego kraju, no chyba że ktoś właśnie był biedny to mi obojętne i tak.
Tak się akurat dziwnie składa, że wszystkie możliwe wskaźniki makroekonomiczne wskazują, iż pier[autocenzura] jak potłuczony. Od wszystkich wskaźników mówiących o zamożności obywateli, jak wysokość dochodu rozporządzalnego, PKB per capita metodą PPP, czy realny wzrost wynagrodzeń, po wskaźniki dotyczące kondycji gospodarczej: skumulowany wzrost
@eduardo-garcia: Polska nie rozwijała się dzięki pis a pomimo pis. Z drugiej strony ile z tych inwestycji to duże korporacje, mały biznes został praktycznie wybity, nie licząc ludzi na b2b.
@TomWro: przed chwilą krzyczałeś, że wszystko źle, PiS zostawił wszystko w ruinie, a gdy powołuję się na konkretne wskaźniki, to nieudolnie się próbujesz wycofywać? Dlaczego nieudolnie? Bo nie rozumiesz tych wskaźników. Proponuję zacząć od tych: dochód rozporządzalny (najwyższy w CEE!), PKB per capita PPP, dochód REALNY. To co twierdzisz ma się znów nijak do rzeczywistości.
@eduardo-garcia: nie rozumiesz, że Polska rozwijała się pomimo pis, w tym czasie zabetonowano system, dzisiaj bariera wejścia w biznes jest ogrimna, między Polską a chociażby UK jest przepaść. Żyjemy na garnuszku Niemiec i nic się tutaj nie zmieniło realnie. Niedługo będziemy krajem starych i biednych ludzi. Gdyby było tak wspaniale to agencje pracy nie wysyłałyby setek tysięcy Polaków na zachód.
Mirki #pytanie ktoś mi ukradł koło od roweru, tak jedno koło nie wiem co ten s-------n zrobi z jednym kołem ale oby mu ręce zgniły, myślicie że jest sens w ogóle zgłaszać to na policję ? #rower
Tak się akurat dziwnie składa, że wszystkie możliwe wskaźniki makroekonomiczne wskazują, iż pier[autocenzura] jak potłuczony. Od wszystkich wskaźników mówiących o zamożności obywateli, jak wysokość dochodu rozporządzalnego, PKB per capita metodą PPP, czy realny wzrost wynagrodzeń, po wskaźniki dotyczące kondycji gospodarczej: skumulowany wzrost