Aktywne Wpisy

Knaga_powrot +165
Ta sama kawa w biedronce kosztuje 40 zł
Dzisiaj kupiłem ją po kursie za 27 zł w #uk
Palljaki lubią być oszukiwani #polska #zycietruckera
Dzisiaj kupiłem ją po kursie za 27 zł w #uk
Palljaki lubią być oszukiwani #polska #zycietruckera
źródło: image_picker_618EF575-34BB-42A8-A2A8-9C1F6B3C66E8-24061-00000308A73BDF8E
Pobierz
hszan +10
Zastanawia mnie cena montażu pompy ciepła i skąd wynika jej tak wysoka cena.
Mam na celowniku splita Panasonic Aquarea gen. K 7KW, można ją kupić za ~16k pln brutto.
Z montażem wychodzi już ~30k pln brutto (wyceny od kilku instalatorów). Bez bufora, bez fundamentu pod jednostkę zewnętrzną. Montaż ma trwać "2-3 godzinki".
Z czego wynika tak ogromny koszt montażu pompy ciepła? Ta drobnica, żeby podłączyć się: jednostka zewnętrzna -> jednostka wewnętrzna -> wyjścia do cwu
Mam na celowniku splita Panasonic Aquarea gen. K 7KW, można ją kupić za ~16k pln brutto.
Z montażem wychodzi już ~30k pln brutto (wyceny od kilku instalatorów). Bez bufora, bez fundamentu pod jednostkę zewnętrzną. Montaż ma trwać "2-3 godzinki".
Z czego wynika tak ogromny koszt montażu pompy ciepła? Ta drobnica, żeby podłączyć się: jednostka zewnętrzna -> jednostka wewnętrzna -> wyjścia do cwu

no i wąsaty się reklamuje w gazeta, kto by pomyślał, że taka lewacka gazeta, ale każdy pieniądz nie śmierdzi, jaja, ale mądrze pisze, Polakom brak wykształcenia finansowego.
idzie sezon wakacyjny, ogórkowy, więc giełda powoli sobie schodzi na drugi tor i ludzie zaczynają czytać na plaży, nad jeziorem co popadnie w internecie więc widać że xtb zna te numery
ale jak widzę ludzi którzy kupują kontrakty na xtb w gruby hajs powyżej 100 tyś zł, to mogę tylko pomachać papaj, przecież już bos ma mniejszy spready ... ale jak widać chyba 8/10 ludzi z wykop trzyma hajs w xtb...
dobrego dzionku
Może o to chodzi?