Wpis z mikrobloga

Cześć, pytanie szczególnie do użytkowników Pixeli 9 i 9 Pro. Czy mocno się grzeją? Jak z zasięgiem? Czy android auto i spotify mocno grzeją? Czy telefon się zawiesza czy raczej chodzi płynnie? Jak z aparatem? Fajnie, jak byście mi odpowiedzieli na te pytania. Jestem zainteresowany Pixelem, bo trochę mi się nudzi iOS, a fajnie byłoby wrócić do Androida.
#pixel #android
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tomczo: jak boisz się grzania to nie wiem czy nie lepiej poczekać na pixela 10, on będzie miał procek w technologii tsmc to nie będzie się tak grzał. Ale z tego co wiem to tensor w pixelu 9 bazuje na exynosie 2400 a one już nie mają aż tak dużego problemu z grzaniem (choć i tak są cieplejsze od snapdragonów). Ew. możesz rozważyć samsunga serię s23 (poza fe), s24 ultra
  • Odpowiedz
@Tomczo Dotychczasowe Pixel od 6 do 8 miały spory problem jak korzystałeś z ich Samsungowego beznadziejnego modemu. Modem ten na LTE i 5G generuje sporo ciepła i zjada sporo prądu. 9 Pro mają w końcu komorę parową rozpraszająca ciepło więc problem jest mniejszy pod względem temperatury ale w lecie bez klimy na bezprzewodowym android auto (czyli jak wykorzystujesz poza LTE/5G to również Wi-Fi direct to telefon robi się bardzo ciepły), na
  • Odpowiedz
@Tomczo mam 9 pro kilka dni. Nie zauważyłem jakiegoś większego grzania. Wszystkie moduły mam zawsze włączone, nagrywam 4k 60p. Z Android auto nie korzystałem, w samochodzie Google maps + YT music i bluetooth. Sam telefon jest świetny. Początkowo nie odczułem zmiany, ale przez kolejne dni jestem w nim zakochany, zdjęcia, haptyka, wygoda użytkowania są dla mnie fenomenalne. Mógłby się tylko szybciej ładować, ale u mnie praktycznie cały czas stoi w indukcji.
  • Odpowiedz