Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co mam zrobić. Jutro mam swój ślub, a wczoraj złapał mnie ból pleców taki, że nie mogę się ruszać. Pierwszy raz w życiu tak mocny. Poprzednio miałem ze 3-4 takie epizody w życiu co parę lat ale dużo słabsze. Lekarz nazwał to rwą kulszową, bo prócz zesztywnienia w odcinku lędźwiowym gdzie boli niemiłosiernie to promieniuje mi do nogi tak, że wariuje. Byłem u lekarza, dostałem zastrzyki i doustnie dodatkową dawkę przeciwzapalny oraz tramadol ale nic to nie dało. Jestem załamany. Jutro biorę ślub, a póki co mam problem dojść do toalety. Co zrobić w takiej sytuacji? Jeszcze rano jutro zastrzyk ale lekarz powiedział, że i tak to nic nie da w 2 dni. Wszystko mam opłacone.
#zdrowie #wesele #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jedyne dobre rozwiązanie to chyba brat bliźniak albo sobowtór. Ślub i wesele się odbędzie a ty będziesz leżał wygodnie w łóżku, żonę odbierzesz rano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak nie pomogły zastrzyki to nic już nie pomoże.
Możesz poszukać ćwiczeń rozciągających kręgosłup, ale w obecnym stanie to duże ryzyko, na pewno żaden fizjoterapeuta Cię nawet nie dotknie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: musisz liczyć, że leki przeciwzapalne trochę podziałają. Oszczędzaj się dzisiaj, leż tak jak zalecają przy rwie.
Możesz poszukać na YT ćwiczeń przy rwie. W najgorszym scenariuszu wysunął ci się znacząco dysk w odcinku L4-L5, będzie to postępować, a ucisk może doprowadzić do uczucia bezwładu w nodze - niestety znam osobiście przypadek, gdzie była to kwestia 2h jazdy autem.
Żadnych masaży.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieugięty-opowiadacz-58: Sam miałem bardzo dawno temu napady rwy kulszowej, czasami tak silne że z łóżka nie mogłem wstać o odwróceniu się na drugi bok też mowy nie było.
Słyszałem że na mocne napady podawali morfinę, to jest lek opioidowy. Może teraz coś innego dają z tej grupy leków np. fentanyl.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-kreator-5: od dźwigania mi tak przeskoczyło, dało się chodzić, ale faktycznie bolało mocno, najgorszy był początek ruchu po siedzeniu, ale upierając się i ruszając było mniej dokuczliwe. Więc można na siłę zrobić lekkie ćwiczenia i nie siadać, pewnie niekoniecznie zdrowe, ale dało się wytrzymać.

Inną opcją może jakiś mocny pas jak mają podnoszący ciężary, by się tam nic nie przesuwało, ale tylko zgaduję, nie testowałem, bo nie miałem takiego.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @potatolot: @kuncfot: @gradekmi: Wesele odwołane. Nie jestem w stanie funkcjonować. Ślub będzie, dogadane z księdzem. Mam transport medyczny wynajęty i mnie przywiozą i spionują na chwilę w kościele.
Goście zostali poinformowani aby się nie fatygowali.

Problem jest z salą bo muszę pokryć wszystkie koszty w 100%.

Leki nic nie dały, wczoraj byłem u fizjo, jeden nawet nie chciał mnie dotknąć, drugi tylko pomasował ale
  • Odpowiedz