Aktywne Wpisy

Lohengrin +50
820 + 1 = 821
Tytuł:
Autor:
Gatunek:
Ocena:
Tytuł:
MortAutor:
Terry PratchettGatunek:
fantasy, science fictionOcena:
9/10
źródło: 1023410-352x500
Pobierz
JuzefCynamon +43
#f1 #formulacynamon rosół z kury i siurek do góry
źródło: SmartSelect_20260512_173834_Gallery
Pobierz

Co mam zrobić. Jutro mam swój ślub, a wczoraj złapał mnie ból pleców taki, że nie mogę się ruszać. Pierwszy raz w życiu tak mocny. Poprzednio miałem ze 3-4 takie epizody w życiu co parę lat ale dużo słabsze. Lekarz nazwał to rwą kulszową, bo prócz zesztywnienia w odcinku lędźwiowym gdzie boli niemiłosiernie to promieniuje mi do nogi tak, że wariuje. Byłem u lekarza, dostałem zastrzyki i doustnie dodatkową dawkę przeciwzapalny oraz tramadol ale nic to nie dało. Jestem załamany. Jutro biorę ślub, a póki co mam problem dojść do toalety. Co zrobić w takiej sytuacji? Jeszcze rano jutro zastrzyk ale lekarz powiedział, że i tak to nic nie da w 2 dni. Wszystko mam opłacone.
#zdrowie #wesele #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Możesz poszukać ćwiczeń rozciągających kręgosłup, ale w obecnym stanie to duże ryzyko, na pewno żaden fizjoterapeuta Cię nawet nie dotknie.
Możesz poszukać na YT ćwiczeń przy rwie. W najgorszym scenariuszu wysunął ci się znacząco dysk w odcinku L4-L5, będzie to postępować, a ucisk może doprowadzić do uczucia bezwładu w nodze - niestety znam osobiście przypadek, gdzie była to kwestia 2h jazdy autem.
Żadnych masaży.
Słyszałem że na mocne napady podawali morfinę, to jest lek opioidowy. Może teraz coś innego dają z tej grupy leków np. fentanyl.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Inną opcją może jakiś mocny pas jak mają podnoszący ciężary, by się tam nic nie przesuwało, ale tylko zgaduję, nie testowałem, bo nie miałem takiego.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
Goście zostali poinformowani aby się nie fatygowali.
Problem jest z salą bo muszę pokryć wszystkie koszty w 100%.
Leki nic nie dały, wczoraj byłem u fizjo, jeden nawet nie chciał mnie dotknąć, drugi tylko pomasował ale