Aktywne Wpisy

laventel +94
Za każdym razem jak koleżanki mi opowiadają jaki dramat jest na rynku matrymonialnym z chłopami to jestem tak wdzięczna że mam swojego niebieskiego od 7 lat i jest między nami super ( ͡° ͜ʖ ͡°) #zwiazki #niebieskiepaski

kamil-tumuletz +562
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

4k na rękę dla inżyniera oprogramowania z 4-letnim doświadczeniem, ze znajomością języka angielskiego, speca od Javy i Reacta.
Wstyd..... Cieć ochroniarz więcej zarabia i nie zap-----ala w sprintach i nie spowiada się z tego co robił z dokładnością do sekundy.
To jest przykład, do czego doprowadza brak solidarności ludzi z branży, do tego doprowadziło szkolenie ludzi bez studiów i przyjmowanie ich do pracy, przez półgłówków programistów, którzy mówili, że każdy bez studiów jest w stanie nauczyć się programowania w 3 miesiące.
Przypuszczam, że te widełki zatwierdził inny typ, senior programista, na tym polega sr----nie do własnego gniazda.
Seniorzy którzy rekrutują nowych do zespołu chcą oszczędzić na nowych programistach, szukają jelenia za 4k. bo może dostaną bonus za to że udało się znaleźć wyrobnika po taniości. Za kilka srebrników rozp----lą całą branże. Tak było również za czasów bootcampów, programiści zakładali szkoły programowania, zarabiali na jeleniach, nawpuszczali na rynek planktonu bez studiów i roz-------oli branżę na lata, za kilka srebrnik roz----ali rynek pracy innym programistom.
W medycynie lekarze mają zakaz szkolenia kosmetyczek z medycyny estetycznej, żeby chronić się przed spadkiem cen. W IT ćwierćinteligenci szkolą plankton i zgadzają się przyjmować ludzi bez studiów do swoich firm.
Jest źle i będzie jeszcze gorzej przez zj-----ny mental kuców z IT, którzy uwielbiają s----ć do własnego gniazda. Nie mają żadnego pojęcia o podstawowym prawie popytu i podaży, nie ma wśród nich żadnej solidarności zawodowej.
Zawistni seniorzy którzy siedzą na stołkach roz------ją branże, teraz poprzez zaniżanie widełek młodszym.
Za kilka lat pozbędą się tego seniora, bo jest za drogi, a on będzie szukał pracy w realiach, w których płacą 10k na b2b, za widełki które sam ustalił młodszym kandydatom.
źródło: obraz_2025-06-12_231115405
Pobierzźródło: image
Pobierz@kamikadze97: nie na rękę tylko brutto. Na rękę będzie z 8-9k, zależnie czy są KUPy. No i podaj, ile w treści ogłoszenia chcą expa za tego juniora.
@p0melo nawet senior teraz to ze 2-2,5 średniej krajowej ma. To ile ma zarabiać junior (bo 4 lata expa to taki lepszy junior w zasadzie)?
Mój znajomy robi w mięsnym na ochronie, ma coś koło 8k netto, do tego darmowe obiadki i się quadem przejedzie na "patrol"