Aktywne Wpisy

wykop +10
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
MonazoPL +62
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz

Nie radzę sobie z psem.
Jakiś czas temu wziąłem psa, szczeniaka, kundelka. Mieszkam sam z dala od rodziny. Początek był spoko, radziliśmy sobie.
Teraz po 3 miesiącach mam dość. Nie radzę sobie, szczeniak ciągle mnie gryzie. Gdy siądę na tyłku i nie chodzę, nie ruszam się po domu to po czasie też się uspokoi, ale siedzi ciągle przy mnie.
Może spać najtwardszym snem, ale jak wstanę choćby na drugi koniec pokoju to leci za mną i mnie gryzie. Wiem, że nie można dać się wyprowadzić z równowagi i odwracać jego uwagę, ale już nie daję rady poświęcać mu 100% uwagi.
Spacery 4 razy dziennie, z czego jeden długi, tak na 1,5h. Czasem po tym się uspokoi, czasem dalej gryzie. Bawię się z nim, ale zabawki go nie interesują, woli gryźć ręce. Na spacerze też czasem nie wiem… idziemy, załatwi się, pobiega, napiję wody, a potem nagle mu odwali i mnie gryzie po nogach i to tak mocno.
Macie jakieś protipy jak z takim wariatem sobie radzić? Nie ma kto mi pomóc go jeszcze bardziej wymęczyć, a przecież też muszę pracować, uczyć się. Z resztą mały jeszcze jest i daleko nie da rady chodzić, bo skacze po nogach, albo się kładzie i nie chce iść…
#psy #szczeniaki #porady #behawiorysta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: przeczytaj jakąś książkę o wychowaniu psa
źródło: tad7kllpgz381
PobierzCzasem się zapomni już mnie chce dziabnąć, ale już nawet na spokojne "nie gryź" od razu się mu przypomina że nie można.
Widziałem też na yt jakieś filmiki, gdzie baba samym jedzeniem uczy niby psa żeby nie gryzł,
1. Pytanie co robicie na tych spacerach, być może jest ich paradoksalnie zbyt dużo
2. Szczeniak powinien spać 16h gdzieś, z twojego opisu wygląda na to, że nie śpi tyle, więc jest niedospany -> pobudzony -> gryzie. Kup sobie webinary "bezpieczne miejsce" u wspaniały pies, albo ebooka od Magdy Sliwerskiej na ten sam temat, generalnie musisz psa nauczyć odpoczynku i odkleić go od
@mirko_anonim: kiedy psiarze mnie pytaja jak zrobiłem karierę, skąd mialem czas na drugie studia
Prawdopodobnie to związane z ząbkowaniem w tym okresie. Najważniejsze to mu nie pozwalać na takie gryzienie, od razu przerywać takie zachowanie stanowczo, mocnym tonem. Ale musisz mu też zapewnić sposób aby mógł ten ból dziąseł jakoś ukoić. U mnie pomógł gryzak z poroża jelenia - pies potrafił się
z gryzieniem było to samo i próbowałem wszystkiego. Piszczeć, ignorować, przekierować uwagę, nic nie działało.
Pomogło tylko jedno głośne "NIE", a kiedy to zostało przez psa zignorowanie, głupio się przyznać, ale gryzłem go lekko w ucho xD
Po jakimś czasie pies