Aktywne Wpisy

Kampinos +69
#samochody #motoryzacja
Czaicie, że nowe audi fabrycznie mają świecące logo z tyłu? xD Neony na spodzie są w opcji? Już pomijam fakt, że ta nowy stylistyka tylnych świateł jest obrzydliwa.
Czaicie, że nowe audi fabrycznie mają świecące logo z tyłu? xD Neony na spodzie są w opcji? Już pomijam fakt, że ta nowy stylistyka tylnych świateł jest obrzydliwa.
źródło: 000LIHFNNDWJWWXW-C461_webp
Pobierz
krucjan +117

Na wykopie jest spore community skupione na #zegarki więc zapytaj tutaj.
Nigdy nie nosiłem zegarków i temat jest mi zupełnie obcy. Ale chce wejść do tego świata jako część #modameska
Jak myślicie ile zegarków i jakie "rodzaje" sobie kupić aby mieć zapewnione takie minimum jeżeli chodzi o rodzaje? Najbardziej podobają mi się typowe divery, gmt ale chciałbym też coś bardziej pod garnitur, ale też coś bardziej sportowego, z np. pomarańczowym akcentem, a może nawet i większym akcentem w postaci paska w takim kolorze. Myślałem, tak nad 5-6 zegarkami na początek.
Fortuny oczywiście nie mam, myślałem o cenie tak 500-2000zł za sztukę, wiadomo, jeden droższy, drugi tańszy. Może ten górny pułap trochę zawyżony i lepiej mieć dwa tańsze niż jeden droższy?
No i kwestia: kwarc czy automat? Automaty trzeba serwisować, a to jednak wymaga trochę zaangażowania, zarówno czasowego jak i finansowego. Kwarc jednak mniej atencji wymaga. No i tańszy. Dodatkowo podejrzewam, że nie wszystkie będą regularnie używane, np. ten garniturowy to pewnie kilka razy w roku. Jakiś sportowy też pewnie bardziej latem do wakacyjnych luźnych stylówek. A kupować rotatory to już trochę za dużo dla mnie.
Oczywiście chce iść w prawdziwe marki zegarkowe, żadne majtkowe diesle, bossy czy CK. Bardziej japońce pewnie, ale może się trafi jakiś Tissot albo Certina.
Chętnie poznam wasze zdanie na to co napisałem oraz propozycje, zarówno te konkretne co do modelu, ale też bardziej ogólnie jak marki czy style.
#watchboners
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
@kamil-tumuletz: tutaj się z tobą nie zgodzę. Wszystko zależy od budżetu. Za 2k mozna kupić bardzo dobre zegarki.
Co do reszty się zgadzam.
https://www.amazon.pl/dp/B07DB1J79P?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Zapłaciłem 1010zł. Na każdą okazję się nada.
@kamil-tumuletz: nie zaobserwowałem, a mam coś pod 30 szt.
Przymiarka, kupno, noszenie i patrzysz co najczęściej jest na ręce.
Jeśli złapiesz bakcyla, naoglądasz się zegarków to będziesz wiedział, że budżet 2k jest za mały na Twój zegarek "wow" i zaczniesz zbierać na wymiankę pod coś droższego/zainteresujesz się używanymi :)
@kamil-tumuletz: od takich za 100 do takich za ok. 3k.
Wiem co mówie bo sam tak robiłem a teraz mam 4 nieużywane zegarki a nosze tylko longinesa
@kamil-tumuletz: ty ile masz zegarków za 100k+, no więc z czym do ludzi biedaku?!
Chwytasz? Nie każdy potrzebuje/stać go na zegarek za 10k, czy
@kamil-tumuletz: moim zdaniem idzie się w co kto chce. Ja lubię dobry stosunek ceny do jakości. Dopłata z japończyka za 2k do omegi za 15k+ jest nieuzasadniona (moim zdaniem). Mi nie zależy na prestiżu czy szpanie, nie traktuję zagarków jako lokaty kapitału.
Rozwiązaniem pośrednim może być coś na czarnej gumie zamiast paska czy bransolety