Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do zakupu nowych butów pod #rower #spd. Głównie #gravel, czasem #mtb. Robię trochę #bikepacking. Obecnie mam stare Shimano wiązane i jest to mega zaletą, że łatwo jest wyjąć sznurówki aby języki wyjąć. Nie chcę dnia następnego ruszać w mokrych butach jak mnie burza złapie. Jak radzicie sobie z dobrym suszeniem butów z system BOA? Tego chyba łatwo się wyjmuje aby móc język wyciągnąć z buta, co?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pen-pen: a powiedz mi jak sobie radzisz z tym, że jedziesz ileś tam godzin, potem śpisz w lesie, jak rozumiem, nie ma się gdzie umyć i na drugi dzień dalej jedziesz, ja bardzo nie lubię tego uczucia zaschniętego potu i pyłu z drogi, dlatego nie mogę się przemóc i robię tylko trasy jedniodniowe
  • Odpowiedz
  • 1
@Idaho597: Staram się za każdym razem coś wynająć. Zazwyczaj wcześniej sobie podróż rozplanowuję i załatwiam wcześniej noclegi. Rzadko, ale czasem się wypuszczam bez planu i wtedy jak gdzieś dojadę to szukam noclegu w miejscu, w którym aktualnie jestem. Dwa razy się nie udało, akurat byłem nad morzem i spałem na wydmie koło plaży. Miałem tylko śpiwór i cienką karimatę, było lato nie padało. Tragicznie się czuję wtedy bez prysznica po
  • Odpowiedz