Wpis z mikrobloga

Od lat nie musiałem korzystać z MS Word, teraz odpaliłem sobie tę wersję online i nie ogarniam, jak się tutaj robi listę wielopoziomową, która będzie bazowała na nagłówkach. Chcę aby wszystkie "Nagłówki 1" miały jedną cyfrę (np. 1., 2., 3....), a "Nagłówki 2" miały 2 cyfry (np. 1.1., 1.2., 2.1.,...)

Lata temu, na desktopowej wersji to działało, a na tej online wygląda jakby to działało tak, jak mu się podoba.
Mam pierwszy rozdział i tam jest jak chcę, ale już drugi rozdział ma inaczej numerowanie, chociaż ustawione było raz dla całego dokumentu, przed chwilą odświeżyłem spis treści, to zmienił mi się styl numerowania w pierwszym rozdziale na inny, później zrobiłem kolejny rozdział, to styl numerowania w pierwszym rozdziale przywrócił się tak jak chciałem. I już nie wiem od czego to zależy.

To jest jakaś masakra, ten Word Online jest jakiś zbugowany, czy to się ustawia gdzieś inaczej? Bo ja próbuję to ustawić w Narzędzia główne -> Akapit -> Lista wielopoziomowa.

#microsoft #office365 #word #komputery
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
No a teraz jeszcze zapisałem sobie dokument i chciałem sprawdzić, czy zapisało, więc wyłączyłem i otwarłem dokument ponownie, a tu formatowanie rozwalone :D Masakra, z tym Wordem jest teraz gorzej niż lata temu było z Open Office :D
  • Odpowiedz