✨️ Obserwuj #mirkoanonim Ile w AD 2025 zapłacę za wykończenie ze stanu deweloperskiego? 1 łazienka 6 m2 i 1 toaleta 2 m2, salonookuchnia i 3 pokoje - łącznie 80 m2, poza łazienka, toaleta i holem wszędzie panele, przesunięć lub nowych punktów świetlnych ok. 20, gładzie, listwy, malowanie, montaż biały, no taki standard prac wykończeniowych. Pytanie o samą robociznę + materiały, które ekipa sama zazwyczaj zapewnia (kleje, silikony), ale bez płytek, paneli, wyposażenia itp. Znajomi mówią, że 60-100k, zmieszczę się w takim budżecie?
@mirko_anonim: szukam majstra do samej łazienki teraz która ma 4,5m i krzyczą po 12k za robotę bez materiałów. Mała kuchnia to teraz 20k trzeba liczyć. To już masz 32k, a gdzie reszta?
mężny-marszand-75: 100k IMO nierealne, chyba ze mega bieda wersja student eco. Mi za mieszkanie ~90m^2 (3 sypialnie + garderoba + kuchnia z samolem + 2 lazienki) wyszło Ok 400k z AGD i meblami na gotowo do zamieszkania.
@mirko_anonim: nie ma szans. Ja z rodziną 5 lat temu na 3 pokojowe mieszkanie 50 m. Wydaliśmy około 100k. Nie oszczędzaliśmy, meble glownie w zabudowie, ale kilka lat od tego czasu minęło.
20 lat temu w polskim slangu młodzieżowym dominowały: beka, maniura, przychlast, żal kropka pl, kozacki, czaisz. niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.
Ile w AD 2025 zapłacę za wykończenie ze stanu deweloperskiego? 1 łazienka 6 m2 i 1 toaleta 2 m2, salonookuchnia i 3 pokoje - łącznie 80 m2, poza łazienka, toaleta i holem wszędzie panele, przesunięć lub nowych punktów świetlnych ok. 20, gładzie, listwy, malowanie, montaż biały, no taki standard prac wykończeniowych.
Pytanie o samą robociznę + materiały, które ekipa sama zazwyczaj zapewnia (kleje, silikony), ale bez płytek, paneli, wyposażenia itp.
Znajomi mówią, że 60-100k, zmieszczę się w takim budżecie?
#nieruchomosci #remontujzwykopem #mieszkanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Edit: pytałeś o samą robociznę + materiały, to może w 100k się zmieścisz
Mi za mieszkanie ~90m^2 (3 sypialnie + garderoba + kuchnia z samolem + 2 lazienki) wyszło Ok 400k z AGD i meblami na gotowo do zamieszkania.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi