Wpis z mikrobloga

@nervous_breakdown: dla siebie? co ci przeszkadza w aktualnym? działa? dzwoni? odpala internety i filmy? jakieś proste gierki chodzą?
jeżeli aktualny telefon to ogarnia nie wymieniaj bo w takim tele do 1k więcej nie zrobisz, odkładaj kase i kup coś za rok-2 lepszego albo jak ten umrze
  • Odpowiedz
@mati1990: ale no nie przesadzaj, ten honor wypada całkiem nieźle i będzie można go w miarę komfortowo używać (przynajmniej teoretycznie). Co innego system, nie pamiętam dokładnie ale honor chyba nie słynie z jakichś dobrych.
  • Odpowiedz
Co innego system, nie pamiętam dokładnie ale honor chyba nie słynie z jakichś dobrych

@nomariko: mają to samo co Huawei - nakładka ma opinię czytelnej i funkcjonalnej (chyba najbardziej zbliżona do ajfonowej spośród androidowych), ale podobno po czasie zaczyna mulić
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: Bardziej patrzyłbym pod względem stabilności, co z czytelności i funkcjonalności jak co chwilę będą jakieś błędy (patrz xiaomi). Co prawda można w tej cenie znaleźć np samsung a36 ale snapdragon 6 gen 3 może nie być wystarczający już w tym momencie. Dużo lepszym wyborem byłby pixel 7 lub samsung a56 ale one raczej przekraczają twój budżet. Dam znać jakby udało mi się znaleźć jakąś ciekawą alternatywę ale niczego nie
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: udało mi się wygrzebać na allegro OnePlus Nord 3 8/128 za 1060zł lub realme 14 Pro 8/256 za 1100. Niestety w przypadku OnePlusa jest to już 2 letni model i dostanie aktualizację tylko do androida 16, ale jego wydajność (Dimensity 9000) jest na poziomie Snapdragona 8 gen 1. realme jest słabszy, Dimensity 7300 jest gdzieś pomiędzy Snapdragonem 865 i 855, miałem kilka telefonów z 865 i jest to nadal
  • Odpowiedz
@nomariko: zabrzmi to absurdalnie, ale i tak opowiem: mam problem ze stawem żuchwowo-skroniowym i od większości telefonów boli mnie ucho (testowałem przynajmniej kilkanaście urządzeń). Szukałem jakiegoś wspólnego mianownika, dlaczego przy niektórych urządzeniach ten problem nie występował. Jedyną wspólną cechą było to, że wszystkie miały Snapdragona (reszta testowanych to Mediateki i Exynosy, był też Kirin). Szukałem informacji na ten temat i nigdzie nie znalazłem potwierdzenia (wciąż nie wykluczam w 100%, że
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: jako elektronik nie mogę tego wykluczyć, może być to związane z mocą modemu. Modemy samsunga (czyli te najczęściej używane w procesorach innych niż snapdragony) mogą mieć większą moc, a ty możesz mieć jakąś nadwrażliwość na fale elektromagnetyczne, co powoduje ból. Jeśli masz pod ręką telefon z prockiem innym niż snapdragon możesz spróbować wyłączyć 5G i LTE, zostać tylko na 3G lub 2G. Te pasma używają niższych częstotliwości, co sprzyja
  • Odpowiedz