Wpis z mikrobloga

Człowiek od dziecka wymieniał jaki to samochód marka a nawet dokładnie model jedzie z kilometra a w przeciągu 2 lat to ja nawet się nie orientuje co to za marka stoi obok na światłach xD takie to czasy

A od dłuższego czasu to przestałem nawet rozpoznawać jaki to model mojej ulubionej marki stoi przede mną xD

#polska #motoryzacja #samochody #samochodyelektryczne #auta
123radzio - Człowiek od dziecka wymieniał jaki to samochód marka a nawet dokładnie mo...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w przeciągu 2 lat to ja nawet się nie orientuje co to za marka stoi obok na światłach xD

@123radzio: to tak jak z telefonami, kiedyś był siemens, alcatel, nokia i sony, a teraz jest pierdyliard chińskich marek i nawet żółty don juan nie jest w stanie ich rozpoznać, bo każda kopiuje jakąś inną, co w efekcie daje podróby podrób xD
  • Odpowiedz
@123radzio: to złom od fiskera który splajtował.Nowe mozna kupic za około 25k euro a ci co go już mają są zesrani o części zamienne i aktualizacje systemu.To amerykan a model to ocean.
  • Odpowiedz
@fdsgresyhvxh:

W lutym 2014 r. projekt pojazdu Karma, narzędzia i zakład produkcyjny Fisker Automotive w Delaware zostały zakupione przez chiński konglomerat części samochodowych Wanxiang Group . W 2016 r. Wanxiang zmienił nazwę spółki holdingowej dla aktywów Fisker Automotive Karma Automotive

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Człowiek od dziecka wymieniał jaki to samochód marka a nawet dokładnie model jedzie z kilometra a w przeciągu 2 lat to ja nawet się nie orientuje co to za marka stoi obok na światłach xD takie to czasy

@123radzio: aktualnie mam do dyspozycji kilka aut, chyba tylko w 1 wiem ile ma KM, w niektórych nawet nie mam pewności jaką mam pojemność... motoryzacja to moja pasja
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: To nie ten Fisker. W sensie koleś ten sam, ale prawa do marki zachował Henrik Fisker i znowu wszedł na krótko na rynek ze spółką Fisker Inc. Szczątki po starym Fiskerze odkupiono i wznowiono produkcję pod marką Karma.
  • Odpowiedz
ze spółką Fisker Inc.

@JC97: dobra mam:

Dzięki zachowaniu praw do stosowania nazwy Fisker przez Henrika Fiskera po przejęciu upadłego Fisker Automotive przez Wanxiang Group w 2014 roku, duński przedsiębiorca założył w październiku 2016 roku nową spółkę akcyjną o nazwie Fisker Inc[2]. Tym razem jako siedzibę obrano Los Angeles, a celem była odtąd produkcja samochodów z napędem czysto elektrycznym, rozwijając także technologię samochodów autonomicznych.
  • Odpowiedz
a w przeciągu 2 lat to ja nawet się nie orientuje co to za marka stoi obok

@123radzio: od dekady mam MGF z 97r.. Trzy lata temu jak wychodziłem ze sklepu to widziałem jak kręcą się obok niego 16letnie sebki, zachodzące w głowę co to za znaczek MG i że nigdy o takiej marce nie słyszeli. No cóż, teraz już pewnie usłyszeli xDD
  • Odpowiedz
@123radzio: Wow, to jeździ xD. Ale akurat Fisker to już trochę klasyka w pewnym sensie i marka wśród fanów motoryzacji jak najbardziej znana.
  • Odpowiedz