Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nobody32: myślisz ze przeciętny Polak ma jakiekolwiek pojęcie ekonomiczne i gospodarcze i połączy wątki, że nasz rozwój odbywa się dzięki dotacjom z UE i współpracy gospodarczej z Unią?
  • Odpowiedz
@Nobody32: fajny wykres, taki nie za dużo mówiący i bez danych nawet jako kraj dotyczy i wszystko upraszczający. Grupa Wyszehradzka to jest odpowiedź na zamordyzm unii. Zauważ ponadto, że Polska bez PRL nawet nie miała oddechu, bo od razu wlazła do Unii, której maski już opadły. W dodatku umieściłeś je jakby były poza Unią, a wyszło na to, że mimo to, Polska ma lepszy wzrost, niż one wszystkie razem. Myśl
  • Odpowiedz
@Nobody32: W dodatku umieściłeś je jakby były poza Unią, a wyszło na to, że mimo to, Polska ma lepszy wzrost, niż one wszystkie razem. Myśl trochę.
  • Odpowiedz
@Nobody32: UE to związek gospodarczy. Każde państwo członkowskie weszło tam po to, żeby czerpać korzyści gospodarcze, więc nie ma w tym nic sensacyjnego. Ale co LGBT robi w tym równaniu?
  • Odpowiedz
@Nobody32: @Gluptaki popełniacie błąd - dyskutujecie z turbo-betonem, kiedyś na takich traciłem czas i nawet dawałem im linki i dowody ale oni zaraz robili nowe szpagaty. Teraz po prostu takich się wrzuca na czarną i z głowy
  • Odpowiedz
@Nobody32: raj szurow Bialorus od 10 lat stoi w miejscu na niskim poziomie mimo ze Rosja pakuje w nich olbrzymie kwoty od 20 lat. @Korda @Gluptaki na tym obrazku te kraje ktore sie rozwiaja to wlasnie te z UE Jak sprawdzicie to pkb per capita tam rosnie tak jak w Polsce . Tylko na tym obrazku sa tez przedstawiciele ruskiego mira ktorzy stoja w miejscu na bardzo niskim
  • Odpowiedz
@Miniu30: co za łeb. Połączyłes te kraje z Białorusią i masz problem ze połączyła je z Białorusią. Oczywiście stawiasz na wybór między UE, a Rosja, choć Polska należy do NATO.
  • Odpowiedz
@Korda: wiem co szury pieprzyly jeszcze przed 2014 rokiem jak to sobie Ukraina radzi. Braun kuzwa zreszta tez wtedy p-------l ja kto zly zachod odziela nas od braci Ukraincow. Kraje UE to jest jeden z niewielu rynkow ktory ma pieniadze. Bo jak eksportujesz to cie glownie to obchodzi ile ktos jest w stanie zaplacic. Dlatego Polska nawet takiej Turcji uciekla - rozwijali sie troche pod wzgledem pkb w dolarach jak
  • Odpowiedz
@StdPtr: Bez urazy, ale na takich jak ty mają działać wielkie informacyjne tablice o dotacjach obok inwestycji dotowanych z EU. I ok, jesteśmy większym beneficjentem netto składek członkowskich do Brukseli, ale.....
..... jednocześnie w tym samym czasie odpływa znacznie większy pieniądz w kierunku zachodnim w postaci dywidend firm, którym otworzyliśmy polski rynek zbytu, począwszy od 2004 roku. Tylko w siedzibach korporacji czy ich stronach internetowych nie ma obowiązku umieszczania na
  • Odpowiedz