@Czolemhotdog: generalnie trochę się zgadzam, ale nie do końca. Miałem kilka rekrutacji, na których jedynym celem rekrutującego architekta albo seniora było udowodnienie mi, że jednak nic nie wiem. Po takim seansie człowiek zaczyna się zastanawiać czy faktycznie ta bańka w której się było ostatnie x lat spowodowała brak rozwoju i perspektyw, żeby chociaż przenieść się do innego pracodawcy z tym samym wynagrodzeniem. To według mnie zupełnie nie ma sensu -
Z drugiej strony, pracodawca zawsze szuka najlepszej opcji: najlepsze umiejętności za najmniejsze pieniądze. Więc z czysto biznesowej perspektywy to nie ma co się dziwić, że robotę dostaje ten który zgodzi się pracować za mniej.
@kornfan: Dlatego caluje po stopkach pania z mojej kontraktowni.
Pytala sie mnie jaka chce stawke. Nie widzialem co powiedziec, (przechodzilem z UoP na b2b, wiec nie robilem kalkulacji dokladnych). to powiedzmy, rzucilem kwota o 20% wieksza, niz
@Czolemhotdog XD jak mawia młodzież. Jak wchodziłem w IT to nie było żadnego boomu. Na świecie był globalny kryzys gospodarczy a ja dostałem na start minimalną krajową. Wam się po prostu robić nie chce
@Czolemhotdog: programowanie to trudny zawód i dlatego płatny kilkakrotnie więcej niż inne wymienione przez ciebie zawody, jak nie masz do tego smykałki to nie polecam, a jak masz to nie masz problemu pogadać sobie podczas interview.
@fiolkins: Wygląda na to, że tamten kryzys był chyba łagodniejszy dla it. Wielu juniorów mogło by robić za minimalną, gdyby mogli .Na portalach jest parę ofert pracy dla juniora, nie da się w ogóle rozwijać. uczyłeś się wiele lat programowania i jak teraz wylatujesz, to wszystko szlag trafia. Porównanie 2010 do 2025 https://chatgpt.com/share/683eafb3-4e18-800c-aaa4-c490fc28265c Ja sobie odpuszczam IT, programowanie to zawsze będzie hobby dla mnie.
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Miałem kilka rekrutacji, na których jedynym celem rekrutującego architekta albo seniora było udowodnienie mi, że jednak nic nie wiem. Po takim seansie człowiek zaczyna się zastanawiać czy faktycznie ta bańka w której się było ostatnie x lat spowodowała brak rozwoju i perspektyw, żeby chociaż przenieść się do innego pracodawcy z tym samym wynagrodzeniem.
To według mnie zupełnie nie ma sensu -
@kornfan: Dlatego caluje po stopkach pania z mojej kontraktowni.
Pytala sie mnie jaka chce stawke. Nie widzialem co powiedziec, (przechodzilem z UoP na b2b, wiec nie robilem kalkulacji dokladnych). to powiedzmy, rzucilem kwota o 20% wieksza, niz
żebym wiedziała że to takie bagno to bym nie szła w javę czy inne k0rpo kupska
No bo wszedłeś w it jakbyl na to boom i już masz pozycję proste xD @fiolkins
Wygląda na to, że tamten kryzys był chyba łagodniejszy dla it. Wielu juniorów mogło by robić za minimalną, gdyby mogli .Na portalach jest parę ofert pracy dla juniora, nie da się w ogóle rozwijać. uczyłeś się wiele lat programowania i jak teraz wylatujesz, to wszystko szlag trafia.
Porównanie 2010 do 2025
https://chatgpt.com/share/683eafb3-4e18-800c-aaa4-c490fc28265c
Ja sobie odpuszczam IT, programowanie to zawsze będzie hobby dla mnie.