Wpis z mikrobloga

Dzień dobry. Witam w tak pięknie zapowiadającym się dniu. Standardowo trzeźwi dają plusy, a najebusy śpią dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pora w drogę do najbliższej komisji wyborczej. Zachęcam wszystkich uprawnionych do głosowania o udział w wyborach bez względu na stronę polityczną której się trzymają.
Wszystkim życzę miłej i spokojnej niedzieli😉
danielinho - Dzień dobry. Witam w tak pięknie zapowiadającym się dniu. Standardowo tr...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@danielinho: A ja bym wolał, żeby ludzie, którzy świadomie wyautowali się z tego kraju, utracili w końcu prawo do głosowania, niezależnie od tego na kogo głosują (chyba, że serio jest tam naprawdę na krótko).
  • Odpowiedz
@siepan: Dokładnie. Absurdem jest dla mnie, że o prezydencie lub rządzie może ciągle decydować jakiś dziaders z Greenpointa co w PL był ostatnio w 1985 roku, albo "fajnopolak", co siedzi w Dublinie od 15 lat...
  • Odpowiedz
dojdzie kiedyś do takiej sytuacji, że politycy będą forsować dopłaty dla Polaków którzy nigdy w Polsce nie byli i nie będą xD

@Suseuropejski: Trochę niejasno napisałeś. „Dopłaty” dla Polaków z zagranicy, żeby głosowali, czy żeby wracali do kraju? Bo jeśli to drugie, to ja jestem jak najbardziej za tym, aby zacząć robić programy zachęcające Polonusów do powrotu do kraju, pracy i płacenia podatków tutaj.
  • Odpowiedz
@ecconomicus

A ja bym wolał, żeby ludzie, którzy świadomie wyautowali się z tego kraju, utracili w końcu prawo do głosowania, niezależnie od tego na kogo głosują (chyba, że serio jest tam naprawdę na krótko).

No to masz pecha. () Obywatelem swojego kraju jest się przez całe życie bez względu na miejsce zamieszkania. Nie tobie oceniać jakie kto ma pojęcie w kwestiach politycznych.
  • Odpowiedz