Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Pasterz30: Ok, w takim razie sobie zrobię. Zacząć od gastroskopii czy kolonoskopii? W sensie musze robić to i to czy jednak ujdzie ograniczyć się do jednego z tych badań?

Co uciskaniem chciał zdiagnozować to nie wiem, kazał się rozebrać i położyć, podotykał, kazał mówić jak coś będzie bolało i tyle. Nic nie bolało. Jeden i drugi lekarz to zrobił.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dobrze że się badasz, ale może spróbuj czasem też trochę zdrowego rozsądku użyć co? Robisz rzecz X, która powoduje problem Y, wiesz że tak jest i przez pół roku nic nie zmieniasz. Nawet jak lekarz i badania mówią, że wszystko ok, to nie wpadłeś na to żeby przestać w--------ć posiłki jak świnia, po których masz potem srakę? Jakby lekarz nie powiedział że masz jeść mniejsze porcje to byś dalej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ManuI: Co?
Ale gdzie napisałem, że wpieprzam jak świnia?
Problem pojawia się rzadko, w momencie jak zjem dużo, a jem dużo rzadko. Po prostu wcześniej nigdy w życiu tak nie miałem i nie musiałem zwracać na to uwagi. A teraz np. taka sytuacja zaczęła pojawiać się powiedzmy raz w miesiącu, a to wypad na grilla, a to wesele, a to wypad na hotpota ze znajomymi. I w
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim wyluzuj nie idz na razie na zadna gastroskopie i kolonoskopie bo jak nie ma wskazan to szkoda sie meczyc. Gastroskopia u faceta jest o wiele gorsza od kolonoskopii, odwrotnie jest u kobiet a to przez narzady. Jak zoltawe to stawiam na duza ilosc żółci, zalezy w jakim wieku jestes ale jak juz jestes przed 40 to pewnie jakis poczatkowy stopien obtluszczenia watroby. Mozliwe, ze masz zespol jelita drazliwego. bierzesz duzo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @joks: Tak, przed 40tką. Na usg powiedzieli, że nie widać "stłuszczenia wątroby". Nie wiem co to "nlpz", wygooglowałem, że jakieś leki, nie biorę żadnych nlpz i nigdy nie brałem. Łykam jedynie witaminę d bo lekarz kazał.

przyjazny-strażnik-6: Pisałem, że usg miałem robione. Żadnego stłuszczenia czy kamieni żółciowych.

konkretny-szermierz-30: Tak, czytałem, że są takie pakiety w znieczuleniu. Tylko jak widać zdanie ekspertów na wykopie są podzielone czy robić
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim jesli chodzi o witamine D to moze jej masz juz za duzo, wartaloby sprawdzic. Co do jelita drazliwego to prawdopodobnie stres tylko to moze byc tak, ze Ty go nie odczuwasz na codzien ale podswiadomie organizm reaguje i te "biegunki" to sa wlasnie psychosomatyczne objawy. Duzo by tutaj tlumaczyc. Lekarze często nie maja pojecia jak tlumaczyc konkretne objawy.
Ja tez bym nie zalecal tych badan ale jako, ze martwi Cię
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @joks: Nie mam za dużo bo miałem to badane i dlatego lekarz kazał mi ją brać... Wynik był w normie ale blisko dolnej granicy. Biorę dawkę 2000 iu i jak wybiorę przepisane tabletki mam stawić się do kontroli. Badanie było w okresie zimowym i to podobno standard w tym okresie u osób które nigdy nie suplementowały.
Co do stresu to raczej jestem optymistą, prowadzę spokojne i
  • Odpowiedz