Wpis z mikrobloga

@trololo55: no nic nie zrobisz. Nie da się tego
Wziąć na chłopski rozum. To trzeba po prostu zaakceptować. Ostatnio spytałem jednego znajomego dlaczego chce głosować na Nawrockiego to powiedział, że dlatego, że nie chce głosować na Trzaskowskiego żeby Tusk nie miał władzy. Jak dopytałem czy nieważne kto by stał po drugiej stronie to czy i tak by zagłosował na tego drugiego (nawet zwykłego żula z ulicy) to odpowiedział, że tak.
  • Odpowiedz
  • 2
@donaldJretard: typie sprowadzasz się do wojenki pis po, ja Ci mówię o spojrzeniu z pewnej perspektywy i czemu narracja sączona na mikro nie działa.

Ty nawet nie wiesz co jest w tej ustawie.

@donaldJretard: to dla nikogo nie ma znaczenia, od kiedy rafał tego nie potrafił
  • Odpowiedz
@bomba4: odpowiadali jak to wyglądało w Polsce, wpompowali ponad 200 miliardów tarcz w taki sposób że prawie połowa z tego leży jeszcze na kontach ludzi, którzy te pieniądze dostali. Jakosś widzę na rym wykresie że dało się mniej tej inflacji spowodować.
  • Odpowiedz
  • 0
@MYexodus można było jak Czesi r------ć gospodarkę poprzez zaciskanie pasa. Można było też zwiększyć bezrobocie i tłumaczyć to terapią szokową.
Dziwnym trafem inflacja przy różnych politykach fiskalnych wyglądała tak samo. W naszym regionie wszyscy mieli inflację na mniej więcej jednakowym poziomie. To, że tak zareagowaliśmy na szoki cen energii to kwestia zaniedbań wszystkich rządów, a nie dopłat PiSu.
bomba4 - @MYexodus można było jak Czesi r------ć gospodarkę poprzez zaciskanie pasa. ...

źródło: temp_file969299002086700848

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
No właśnie my tego nie rozumiemy, nie chcesz zielonego ładu, nie chcesz imigrantów, nie chcesz podwyżki podatków.

Ale zagłosujesz na człowieka, którego środowisko podpisało zielony ład, sprowadzało masowo imigrantów, podniosło podatki i jeszcze spowodowało 50% inflacji.

I to jest coś czego nie możemy pojąć, że można tak zapierać się w swoich poglądach ale dosłownie robić na odwrót jak się mówi.

@MYexodus: oprócz tego, że nie rozmawiamy o mnie, to masz
  • Odpowiedz
@trololo55 dokładnie. To nie jest tak, że Nawrocki się komuś podoba. Zwyczajnie Rafał ma tak gigantyczny negatywny elektorat, że połowa woli nawet tego wsiura bandytę
  • Odpowiedz