Wpis z mikrobloga

@ksiezniczka_prus_zachodnich: Ja niestety będę musiał na niego zagłosować. Mimo, że chciałbym zwycięstwa Trzaskowskiego, to nie możemy mu dać takiego dużego poparcia, bo on nie jest idealnym kandydatem, tylko mniejszym złem. Jak czytam wykop, to spodziewam się, że będzie miał poparcie rzędu 90%. Same posty wychwalające Trzaskowskiego i jadące po Nawrockim. Zagłosuje na Nawrockiego, bo wiem, że wygra Trzaskowski, ale chce zmniejszyć jego miażdżącą przewagę. Wykopki mnie do tego zmuszają.
(
  • Odpowiedz
@Kawa_z_cynamonem: Trzaskowski jest tak nudny i nijaki, ze chyba bardziej się nie da. Ma jednak pare zalet, ktore przydadzą się podczas prezydentury. Nawrocki to patol z brudną przeszłością, przecież to no brainer. Wyborcy PiSu wola jednak zaglosować na wanna be gangusa, zeby tylko zrobić za zlosść opcji przeciwnej. Ciekawe, czy granica jest bardziej kolo Trynkiewicza czy koło Pershinga.
  • Odpowiedz
@JohnnyBezEn: kto wychwala Trzaskowskiego? jedynie co się o nim pisze to to, że na kilak języków i ma wykształcenie, chyba tyle,

jedzie się po Nawrockim bo to pospolity patus z kontaktami z mordercami, przestępcami i innym takim elementem od którego nawet do tej pory nie chce się odciąć
  • Odpowiedz
Ja niestety będę musiał na niego zagłosować. Mimo, że chciałbym zwycięstwa Trzaskowskiego, to nie możemy mu dać takiego dużego poparcia, bo on nie jest idealnym kandydatem, tylko mniejszym złem. Jak czytam wykop, to spodziewam się, że będzie miał poparcie rzędu 90%. Same posty wychwalające Trzaskowskiego i jadące po Nawrockim. Zagłosuje na Nawrockiego, bo wiem, że wygra Trzaskowski, ale chce zmniejszyć jego miażdżącą przewagę. Wykopki mnie do tego zmuszają.

@JohnnyBezEn: jakbyś
  • Odpowiedz
@JohnnyBezEn: Mordo. Według sondaży jest na żyletki. Głosując na Nawrockiego po prostu głosujesz na Nawrockiego i wspierasz gangstera w wyścigu o prezydenturę - to nie jest żadne taktyczne zagranie.
  • Odpowiedz
@ksiezniczka_prus_zachodnich:
Oto mój powód dla którego zagłosuję na Nawrockiego, pomimo tego, że to zły kandydat.

W przypadku wygranej Trzaskowskiego dojdzie do sytuacji w której jedna partia będzie miała nie tylko swoj rząd i swojego prezydenta, ale absolutną kontrolę nad:
- Sejmem
  • Odpowiedz
Same posty wychwalające Trzaskowskiego

@JohnnyBezEn: Ostatnio, pewnie jak i wiele innych osób, bardzo wciągnąłem się w te at wyborów i sylwetki kandydatów i przez ostatnie kilka dni na palcach jednej reki jestem wstanie policzyć posty wychwalające Trzaskowskiego. W większości są to jednak wyrazy poparcia spowodowane koniecznością wybrania mniejszego zła.
Naprawdę, ciężko nei zauważyć, ze Nawrocki jest najbardziej podejrzanym, tajemniczym(w negatywnym sensie) i zwyczajnie nieodpowiednim kandydatem na to stanowisko.

Z drugiej
  • Odpowiedz
@JohnnyBezEn: No jednak radziłbym zagłosować na Trzaskowskiego bo zwycięstwo nie jest tak pewne. Tu na wykopie jest taka a nie inna sytuacja, ale sondaże nie dają pewnego zwycięstwa Trzaskowskiemu. Czy wygra z 51 czy 55% to żadna różnica nie zmieni mu się nagle mindset, nie uzna "e wygrałem z dużą przewagą to teraz coś o-----e"
  • Odpowiedz