Wpis z mikrobloga

@SilverFizz: wystarczyło posłuchać pierwszych 10 minut, żeby wiedzieć jak to mentzen "zmanipulował". Karolem zgodził się na wszystko i obiecał, że nie podniesie podatków itp. A Trzaskowski się nie chciał zgodzić na niektóre postulaty i go punktował. Dobrze mentzen ku×wa wie, że batyr kłamał mu prosto w oczy, a i tak zrobił to co zrobił. A już zaczynałem go szanować trochę.
Jak widać ciągnie go w strone pisu pomimo tego szamba
  • Odpowiedz
@SilverFizz doszedłem do takich samych wniosków, to chcieli mnie zaszczekać, bo Trzaskowskiego pochwalił za jedną rzecz.

te same metody co kanał Zero. 1 krytyka w kierunku PiS, 10 w kierunku i PO i to są neutralne dziennikarze, bo przecież skrytykowali PiS!!!1
  • Odpowiedz
  • 0
Nadchodzi nowa kategoria "argumentów" pt. "patrzcie, oto wycięty fragment wypowiedzi modelu językowego, oczywiście bez prompta, w którym mógłbym nakazać powiedzieć AI cokolwiek, co chcę, już nie mówiąc o tym, że równie dobrze mógłbym napisać te wypowiedzi sam w Wordzie i skłamać, że to z AI" xDDD
  • Odpowiedz
@Emes91 Odstawiając na bok to co napisał chatgpt, uważasz że Mentzen w tym filmie nie zasugerował że to Nawrocki jest lepszym kandydatem i to jego popiera?
  • Odpowiedz
  • 0
@kicioch Nie oglądałem filmiku, ale przypuszczam, że mógł tendencyjnie wypowiadać się za Nawrockim, tego nie neguję. Jedynie wyśmiewam używanie skrinów z ChataGPT jako wyroczni i argumentu xD
  • Odpowiedz
@Emes91: Nikt tutaj nie traktuje ChataGPT jako wyroczni - to Twoja nadinterpretacja. Każda logicznie myśląca osoba, która obejrzała film Mentzena, doszła do tych samych wniosków. ChatGPT jest jedynie potwierdzeniem, wyróżniającym się tym, że jest obiektywny.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mifari Mało wiesz o LLM, skoro twierdzisz, że są "obiektywne". Oprócz tego, pomijasz fakt, że wypowiedzi AI można dowolnie manipulować odpowiednim formułowaniem prompta, już nie mówiąc o tym, że można samemu napisać cokolwiek i twierdzić, że to z AI xD
Dlatego tak, używanie tego jako argumentu jest po prostu tyleż śmieszne, co żenujące.
  • Odpowiedz
@Emes91: Mówiłem Ci już, że zdarza Ci się nadinterpretować?

Napisałem „obiektywny” w sensie wolny od emocji i uprzedzeń charakterystycznych dla bieżących sporów czy nastrojów społecznych. Doskonale sobie zdaję sprawę, że odpowiedzi wynikają z danych, na których były trenowane, oraz sposobu, w jaki zadawane są pytania. Masz wyżej dane i prompt - możesz sobie sprawdzić. Nie oznacza to jednak, że każda ich odpowiedź jest bezwartościowa. W wielu przypadkach mogą być użytecznym
  • Odpowiedz
  • 0
@Mifari Ale w tym względzie też się mylisz, LLM jak najbardziej może przejawiać uprzedzenia, jak i nawet może używać emocjonalnego języka - bo po prostu "naśladuje" materiał, na którym się uczyło. Popatrz sobie na niektóre wypowiedzi Groka i powiedz mi, czy one nie są "emocjonalne".

Że ja już nie wspomnę o celowo wgranym przez twórców biasie, by uniknąć generowania przez AI wypowiedzi kontrowersyjnych i wbrew panującemu "konsensusowi" politycznemu. Przypominam, że LLM
  • Odpowiedz