Wpis z mikrobloga

@Nygas232:

Prezes PiS mianem 'najgorszego sortu Polaków' określił polityków, którzy 'donoszą na Polskę' za jej granicami. Internauci potraktowali te słowa bardziej ogólnie i tym samym 'najgorszym sortem Polaków' zostali przeciwnicy PiS i zwolennicy otwartości, wolności i demokracji.

Reporter TVN24 zapytał Jarosława Kaczyńskiego, czy zamierza przeprosić za swoje słowa. Odpowiedział krótko: - Panie redaktorze, niech pan będzie poważny. Czy według pana współpracownicy Gestapo i AK-owcy to ten sam sort ludzi? Według mnie nie.
  • Odpowiedz
@feel-the-scale: No przecież Kurski już zapowiedział, że wraca do telewizji, a Czarnek chce zamknąć onet, bo śmią śmieć podać fakty o życiu sutenera. Mając prezydenta mają władzę w kilku instytucjach. I nie oszukujmy się, ci co teraz głosują by nie było prezydenta i rządu z jednej partii, za 2 lata z wywalonym jęzorem polecą głosować na PiS.
  • Odpowiedz
@feel-the-scale: KRRIT? Myślisz, że dlaczego nie idzie nic zrobić republice za ich programy cały czas.
Wybory do SN? Wybory do TK? Powołanie rządu?
Nawet jak za 2 lata dalej wygra koalicja sumarycznie, to Batyr dalej będzie mógł wybrać na premiera pisowca, tak jak duduś z pinokiem zrobił. I znowu zablokują kraj na 2 miesiące. Może robić pod górę z budżetem. Może lawirować, blokować działalność rządu, każdą jedną rzecz pchać do
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: no a nie obawiasz się, że jak PO będzie miało pełnię władzy to nie popłyną ze swoimi sprawami? Zaraz znów zrobią piękne reprywatyzacje, podniosą wiek emerytalny bo przecież budżet się nie spina jak zawsze. Dobrze że już drogi koło mnie wybudowali, bo za ich czasów to 4 lata bujałem się w korkach. To samo bym pisał o Batyrze gdyby PIS rzadzil... Mamy wybór pomiędzy gównem a większym gównem, a
  • Odpowiedz