Wpis z mikrobloga

Dzisiejsze sondaże to jak totolotek. Jak widzę że wyszedł nowy sondaż to mam w głowie "nastąpiło zwolnienie blokady...".
Z jednej strony rozumiem - jak wrzucą "nie wiem" to po wyborach unikną kompromitacji bo zasłonią się błędem statystycznym, ale z drugiej - to ogromne narzędzie manipulacji. Te piątkowe, ostatnie sondaże mogą skutecznie zmobilizować lub zdemobilizować elektorat.

#wybory #polityka
aircod - Dzisiejsze sondaże to jak totolotek. Jak widzę że wyszedł nowy sondaż to mam...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aircod: pewnie będzie gdzieś po środku. Patus może pomarzyć o przepływie wyborców rzędu 80%, bo elektorat Mentzena to nie tylko katonarodowcy z gwoździem w głowie, ale także ludzie młodzi i wolnorynkowcy. A tacy w życiu nie zagłosują na pisowca - prędzej zostaną w domach, szczególnie po niezłej rozmowie Trzaskowskiego z Mentzenem i wspólnym piwku.
  • Odpowiedz
@aircod: To z opinii moim zdaniem absolutnie niewiarygodne. Moja druga połówka zostaje w domu (nie chciałem na siłę przekonywać do Trzaska jako mniejszego zła, więc tyle co mogłem xD).
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666: Mamy dziecko i więcej nie planujemy. Ten pogląd Mentzena jej się oczywiście nei podoba. Ale jak się poznawaliśmy ja byłem kucem i skręcałem w stronę Kukiza (jeszcze przed 2015). U niej cała rodzina beton PiSowski taki totalny. A ja dopiero jesienią 2023 zacząłem odpływać w stronę TD i teraz Trzask jako mniejsze zło.
  • Odpowiedz