Wpis z mikrobloga

@HuopWsiowy: ej, wiem że się nie lubimy za bardzo, ale może mógłbyś powiedzieć jak Ci wyszła jajecznica o takiej konsystencji? Mega przypomina mi jajecznicę, którą robił mi tata jak byłam mała i nostalglam mocno( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@gorobei: ej no ja robię jajecznicę już dobrych parę lat, odkąd się wyprowadziłam z domu, umiem zrobić dobrą i nie suchą, ale takie duże kawałki jajka mi nie wychodzą nigdy. Po prostu z postu OPa to zdjęcie wygląda identycznie jak jajecznica mojego ojca, a moja własna nigdy tak nie wyszła. Ja tez smażę powoli i często mieszam, ale tu musi być jakiś trick by uzyskać taką konsystencję, więc sobie pytam
  • Odpowiedz
  • 2
@Vade przeczytałem teraz jak swoje posty patrzyłem. Ogólnie taka jajecznica wychodzi mi jak nie mieszam za często, i za szybko. Robie to na odpierdziel, i przesuwam szpatułką po większej powierzchni, rzadziej. Czasami mieszam w ten sposób same białka i na koniec rozwalam zoltka - taki sos się robi wtedy XD ogólnie jajka umiem na 1000000 sposobów bo je lubię, jajecznicę również potrafię na setki sposobów, bo miałem okres w życiu że
  • Odpowiedz