Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jprdl, praca w IT z aspergerowcem to koszmar - fakt, nie opinia.
Już to widzę, jakby to wyglądało w budowlance:

1. Jest 15.50, pracujemy do 16, ale cóż szkodzi zacząć wylewać beton o 15.55. Najwyżej zostaniemy do 17 w robocie.

2. Nosicie po cegły? Dajcie spokój. Przecież można po 16.

3. Używacie taczki? Prawdziwy budowlaniec worki nosi na plecach.

4. No co wy, przerwa na śniadanie? Przecież w tym czasie można pomalować kolejną ścianę. Zjem w domu.

5. Ej, chłopaki, dziś dopiero wtorek, a ja zrobiłem już całą robotę zaplanowaną do piątku. Zapytam szefa czy ma coś jeszcze.

6. Ale z was debile. W książce jest napisane XYZ, a wy zrobiliście ABC. Proponuję rozebrać tę ścianę i postawić od nowa.

7. Wiecie co, a może już jak burzymy ścianę, to może od razu cały budynek? Są takie fajnie narzędzia, które sprawią, że drugi raz zrobimy to lepiej.

8. Idę powiedzieć przełożonemu, że ta mieszanka jest niezgodna z normą o 0.0003%.

9. Nie będę używał wiertarki tego producenta. Ja lubię pracować tylko z XYZ.

#it #programowanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Jest 15.50, pracujemy do 16, ale cóż szkodzi zacząć wylewać beton o 15.55. Najwyżej zostaniemy do 17 w robocie.

@mirko_anonim: Nie mam tak - wszystko mam zaplanowane co do minuty.

Nosicie po cegły? Dajcie spokój. Przecież można po
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim jestem przełożonym kilku takich aspergerowców i czuję się jakbym miał dzieci xD Całe szczęście to tylko mała część teamu. Muszę im tłumaczyć jak rozmawiać z innymi i dlaczego "Anon napisał kod niezgodnie z wzorcem, najlepiej to wszystko usunąć i zrobić od nowa, mój stary pijany z chatem GPT by to lepiej napisał" to nie najlepszy przykład komunikacji w zespole (jakby to były śmieszki to inna sprawa oczywiście, ale nie są).
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
wymagający-obserwator-92: Chyba nie wiesz jak wygląda wylewanie betonu w budowlance? Zaczynasz 16:50 (bo etat to 7-17), a kończysz o 23. Nikt ci za to nie zapłaci, bo w teorii masz stanowisko kierownicze i nielimitowany czas pracy. Oczywiście wszystko za znacznie mniejsze pieniądze. No chyba, że mówisz o zwykłych pracownikach (w większości z Ukrainy żeby było jak najtaniej). Śmiało - zmieniaj branżę. xDD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz