Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Obrazek z przekreślonym bocianem jest bez sensu, bo istnieją też mężczyźni, którzy nie chcą dzieci, i wtedy będzie to "zielona flaga". Tak samo jak istnieją mężczyźni o poglądach lewicowych i wspierający kobiety w walce o prawo do aborcji, i dla nich chodzenie na protesty nie będzie "czerwoną flagą". Zresztą kobiety mające cechy z obrazków jakoś facetów mają, więc nie ma uniwersalnych "czerwonych flag", każdy ma swoje.
  • Odpowiedz
Obrazek z przekreślonym bocianem jest bez sensu, bo istnieją też mężczyźni, którzy nie chcą dzieci, i wtedy będzie to "zielona flaga".

Zgadza się. Są też ludzie, którzy nie mogą mieć dzieci i boją się, lub zwyczajnie nie chcą adopcji.

Tak samo jak istnieją mężczyźni o poglądach lewicowych i wspierający kobiety w walce o prawo do aborcji, i dla nich chodzenie na protesty nie będzie "czerwoną flagą".

@
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: Nie chcę bana. Są mężczyźni o lewicowych poglądach, ale ci nie walczą o prawa kobiet, chyba że z przyczyn PR-owych. Ja mam kilka "skrajnie prawicowych" przekonań, popieram prawo do aborcji, a nawet bym ją zalecał po badaniach prenatalnych stwierdzających niepełnosprawność, ale na żadnym marszu kobiet mnie nie zobaczysz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: większość z nich to nie red flagi przynajmniej dla mnie. Moja niektóre z tych ma które właśnie uwaza za nie red flagi. Reszty nie posiada wiec jestem zadowolony 😅
  • Odpowiedz