Wpis z mikrobloga

Ej czy jest tu ktoś jeszcze, mam wrażenie, że internet jest już martwy. Wszedłem na fb. Jakiś post odnośnie debaty. Przejrzałem kilka pierwszy komentarzy i kilka profili, które je wystawiły i 6/6 było wystawionych z fejkowych kont. Dodatkowo plusowane też przez fejkowe konta. Tragedia ( _)

#martwyinternet #pytanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mdlejtecole

No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Czasem lookniesz, czasem zobaczysz reklamę, czasem sprawdzisz co tam się dzieje.

To nie imputuje, że internet jest martwy, tylko że ty 'czasem' korzystasz ze strony społecznościowej która jest martwa i dodatkowo stworzyła model AI, żeby utrzymać odbiorców, która jest w stanie utrzymać 'engagement' by utrzymać reklamodawców, a po trzecie stworzyła koegzystujący system w którym treści AI są nagradzane.
  • Odpowiedz
@Romerholzee: U nas najlepszym przykładem martwego internetu jest główna wykopu i komentarze pod postami polityków na twiterze. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko działa kompletnie inaczej niż właściciele social mediów. Oni chcą utrzymać człowieka przed reklamami, więc przesuwają granicę na co pozwolą wyświetlać. Jak twitch co nagle bikini w basenie nie naruszało standardów bo taka kasa z tego była, że szkoda nie skorzystać. Tak wykupywane zewnętrznie boty
  • Odpowiedz