Wpis z mikrobloga

@Ketoprofen: Niezależnie od wyniku wylane na to wszystko. Po zagłosowaniu odcinam się ponownie od szamba jakim jest polityka do kolejnych wyborów. Nie ma sensu konsumować tego syfu i się tylko denerwować. Pozostaje się łudzić, że po wyborach na moje życie nie będą wpływały negatywne decyzje kretynów z rządu
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Boże święty, bidulko XD mieliśmy już prezydenta elektryka i kapusia i patrz, nic się nie stało nawet do NATO i UE nas przyjęli, co więcej, ten okropny pis z Dudą rządzili przez osiem lat i też to zapewne wiele w twoim życiu nie zmieniło xd zacznij medytować czy coś, bo mocno ci polityczka wjechała na głowę
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: aj bo tylko ten okropny pis bierze udział w polaryzacji, wcale 20 lat temu miało nie być koalicji popis, tylko Tusk wymyślił, że wygodniej będzie stworzyć duopol polegający na szczuciu na tych drugich a cwany Kaczyński do niego dołączył xd
z takimi wpisami idź na reddit, tam pełno jest takich zAtRoSkAnYch o losy ojczyzny
i nie wiem co niby takiego wywnioskowałaś z mojego profilu, pierwsza tura Hołownia druga Trzaskowski
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Weź wyluzuj, na końcu masz niewiele do powiedzenia, zagłosuj ze swoim przekonaniem i tyle. Jak wygra Nawrocki to Polska się nie zawali, jak wygra Trzaskowski też. Dajcie sobie spokój, są ważniejsze sprawy w życiu.
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: ja przekonałem (mam nadzieję) starych do głosowania na Trzaskowskiego, więc coś się w tym temacie dzieje.
Trzeba się mobilizować, inni też pisali że zagadują do rodziny, znajomych.
Albo opowiemy się za zachodem, albo znów wracamy do ruskiego grajdołu i będziemy wyzywani od volksdeutschów.
  • Odpowiedz
@Ketoprofen gdyby nie z PiSem to z konfiarzami byście się żarli tak samo. Z miesiąc temu to w Mentzena nakurvialiscie i jego wyborców tak samo jak teraz w PiS więc nie rozumiem gadki o dzieleniu narodu.
  • Odpowiedz
@Ketoprofen Mam podobnie. Niektórzy się ze mnie śmieją, jak napisałem w odpowiedzi do jednego wpisu, że wynik 1 tury mnie rozwalił na łopatki i w poniedziałek ciężko mi się było podnieść z łóżka. Niemniej jednak mobilizuję, namawiam, robię wszystko abym mógł mieć czyste sumienie, że chociaż próbowałem. Jeżeli kogoś jesteśmy w stanie namówić - zróbmy to. Jeżeli wiemy, że ktoś będzie poza miejscem głosowania - namawiajmy na dopisanie się do spisu.
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Ostatecznie i tak wpływ mamy na to niewielki, możemy jedynie wrzucić karteczkę raz na kilka lat i to wszystko. Też mam dość, jestem zmęczony, zmęczony śledzeniem tego toksycznego środowiska, wojenek, afer, polaryzacji społeczeństwa, propagandy i kłamstw, jeszcze tylko do wyborów i jeśli wygra Nawrocki to poblokuje sobie wszystkie tagi typu polityka/wybory, przynajmniej coś pozytywnego z tego wyniknie. Koalicja jest jaka jest, szału nie ma, ale też ciężko jej zarzucić
  • Odpowiedz
namawiać jak najwięcej ludzi żeby zagłosowali

@Kacpy134: ty jesteś praktyk czy teoretyk? Bo ja próbowałem to nie dość, że nikogo nie przekonałem to jeszcze bym w mordę dostał
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Mirko wygląda jak parodia - ktoś pisze list pożegnalny pt. 'stresuja mnie wybory, będę plakac bo wygra pisowiec' xD.
Dziwic się, że później konfederacja ciśnie bekę z wyborców PO.
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Boże święty, bidulko XD mieliśmy już prezydenta elektryka i kapusia i patrz, nic się nie stało nawet do NATO i UE nas przyjęli, co więcej, ten okropny pis z Dudą rządzili przez osiem lat i też to zapewne wiele w twoim życiu nie zmieniło xd zacznij medytować czy coś, bo mocno ci polityczka wjechała na głowę

@salanderek: nic głupszego dziś już nie przeczytam

jak nie dotyka? xD
jak myślisz, jak
  • Odpowiedz
@Bover: Wystarczy mieć jakieś wartości i w nie wierzyć. Wybór tego przygłupa z pisu zniszczy mózg wielu osobom, bo jak zwykły złodziej i gangus może być prezydentem, reprezentantem osób, które w życiu robią coś więcej niż picie piwa pod sklepem.
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Polityka wpływa na życia nas wszystkich, ale patrząc na całokształt, to na większość spraw nie mamy wpływu i nawet jak wygra Trzaskowski, to prawdopodobnie bezpośrednio niewiele się zmieni w Twoim życiu.

Dlatego nie warto zbytnio przejmować się polityką i trzeba żyć własnym życiem, wbrew przeciwnościom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ketoprofen nie myśl, że na koniec dnia odetchniesz z ulgą. Znowu w sondażu będzie 0,5%, po zliczeniu 90% komisji będzie 0,3%. Pójdziesz spać w niepewności.

Wstaniesz rano i dopiero będą wyniki z 98% z różnicą 0,7%. Dopiero wtedy odetchniesz.
  • Odpowiedz