Wpis z mikrobloga

@heksengerg: tylko i wyłącznie dermatolog, który pewnie zaleci leki, a potem kosmetolog, który dobierze kwasy jako peelingi, tonik, odpowiedni krem. Sama mam trądzik różowaty i cerę reaktywną (jestem blondynką, niebieskie oczy, jasna skóra- skłonność do podrażnień) od kiedy mam dość restrykcyjną rutynę to dostaje co najwyżej uroczy rumieniec, żadnych krostek, plam, problemów skórnych, jasna spokojna skóra bez problemów, a kiedyś męczyły mnie czerwone wypieki, aż skóra swędziała przy zaognieniu.
Mydło
  • Odpowiedz
@heksengerg szukaj dobrego dermatologa i leć w izotretynoinę. Tylko kontroluj wątrobę, cholesterol i krew, mi niestety po miesiącu małej dawki tak w------o cholesterol że szkoda mówić, a już po tym miesiącu gdzie byłam na dawce 20mg widziałam efekt. Tymczasem mega polecam krem Skinimal z kwasem azelainowym, stosuję od dwóch miesięcy i przez ten czas nie miałam ani jednego pryszcza, wszystko się zasusza w zarodku, nie mam zaskórników a wcześniej oczyszczałam z
  • Odpowiedz
@heksengerg: Takie coś kiedyś swojemu chłopakowi kupiłam, który też miał taki sam problem z którym bezskutecznie walczył i pomogło już przy jednym sztyfcie. Nie wiem, czy nadal jest dostępny w naszych aptekach (kiedyś był i to bez recepty), ale naprawdę gorąco polecam
Hawwa - @heksengerg: Takie coś kiedyś swojemu chłopakowi kupiłam, który też miał taki...

źródło: Dalacin_T

Pobierz
  • Odpowiedz
@heksengerg: wirusy, ale może być tak że masz wrzody albo coś żołądkiem bo wtedy od razu rzuca się na mordę
a jak odżywianie? Żadnych ostrych zupek chińskich i innych dziwnych śmieci?
  • Odpowiedz