Aktywne Wpisy

Sonny86 +213
źródło: temp_file1570731660054774392
Pobierz
buddookan +178
#prawo #polska #ciekawostki
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.

czyli Majtczak jednak niewinny, a do tego jest ofiarą 3 osobowej rodziny która spłoneła żywcem na 3 pasmowej autostradzie..
#sebastianmajtczak #majtczak #prawo #wypadek #polskiedrogi
Ciekawsze jest to co opowiedział procesie jego ścigania i częściowo ma rację że uciekł
Jakie znaczenie dla tego, kto jest winny wypadku, mają jego następstwa? Czy gdyby ta rodzina przeżyła, to oceniałbyś tę kwestię odmiennie?
I nie, nie bronię tu pana M., a jeżeli wydaje Ci się, że jest inaczej, to spróbuj przeczytać to co napisałem jeszcze raz.
@D00D00: Aha, tylko że nikt nie ma wątpliwości, że jechał za szybko, wiec po co wciska kit że jechał 170km/h? Tyle to ja jeżdżę i niemożliwe jest spowodowanie takiego wypadku przy tak niskiej prędkości
Nie zrozumiałeś pytania. @matthewonthego podkreśla, że rodzina spłonęła żywcem. Czy to ma znaczenie dla oceny, czy to oni (kierujący ich samochodem) spowodował wypadek, czy też może spowodował go pan M.?
@cwlmod: P-------a drogowa, boi się przycisnąć 3 stówy na autostradzie. Nie wyjeżdżaj jeśli się boisz i nie potrafisz jechać bezpiecznie powyżej 200, zostaw drogi tym, którzy umieją jeździć ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ
Ale z tego zdania nie wynika, że jest winny bo spłonęli. Ja np też jestem niewinny, a do tego lubię ziemniaki z mizerią. Czy z tego wynika że ziemniaki z mizerią dowodzą mojej niewinnosci? Nie bardzo