Wpis z mikrobloga

@DJ007 nawet najbardziej byczo nastawieni analitycy z bossafx, obiecywali, ze ostatni dip to początek bessy, wiec pewnie nie jeden shorcil bez stop lossa takiego pewniaczka ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@DJ007: a zebys wiedzial. Tylko ze nic nie zapowiadalo strzalu w kosmos.
Z jakiegos powodu spadalo i to w zasadzie robilo juz kolejne podejscie do przebicia punktu oporu. Wiec naturalne bylo zaczepic sie jakims malym kawalkiem i dobierac. A ze o 15.30 komus zacial sie guzik buy i jak widac jest nadal wcisniety na daxie i wszystkich 4 glownych us to co zrobic?
Nie ma powodu dla ktorego mialoby rosnac
  • Odpowiedz
@nie-ma-letko podobne p---------e wykopki uskuteczniali gdy DAX rósł jak szalony w 2023, bo przecie idzie recesja to zaraz będzie spadać, to było jakoś w przedziale 14-17k, mamy 2025 DAX jest na 24k i dalej sobie rośnie, zmienia się tylko życzeniowe p---------e wykopków grających tam S, pod co to on będzie teraz spadał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tylko ze nic nie zapowiadalo strzalu w kosmos

@nie-ma-letko: Czasem coś zapowiada, a czasem nie zapowiada. Jak zostaniesz złapany z pozycją po złej stronie, to możesz szukać powodów i uzasadnień dla swoich racji, dosypywać do depo lub po prostu zamknąć pozycję na stracie.

@Kameleon021
To jest na ATH, więc nie ma klasycznych oporów. W ubiegłą niedzielę zakładałem, że jak pociągnie się ruch po luce, to do ~24600, jednak nie
  • Odpowiedz
więc bardziej pasuje do jakiejś bujanki 23500-24100.

@DJ007: i dokladnie tego samego sobie zycze :). Z tym ze najpierw w dol a potem niech sobie rosnie, whatever. Ogolnie to zakladam ze moze wystrzelic w kosmos i nie tylko dax ale wszystkie USy tez bo jak chiny poluzuja stopki i dadza wieksza wolnsc w inwestiowaniu poza krajem to oczywiste jest ze gdzies beda musieli wydac te biliony. Wiec gielda tez na
  • Odpowiedz
@DJ007: po fakcie moge stwierdzic, ze zeby byla bujanka na 23500 to musialoby spasc ok 800 punktow a to juz mielismy ostatnio po wypowiedzi trumpa. I jak widac musi nastapic potezny zgrzyt zeby tak spadlo a na razie nie zanosi sie na cos takiego. Na comparic tez wieszczyli spadki, korekty, realizacje zyskow i wyszlo co wyszlo - nowe ath.
Nie zrozum mnie zle - ja nie oceniam "ciebie" czy "twoich
  • Odpowiedz
ez bym chcial zeby gielda leciala sobie sinusoida a zatem zeby byla przewidywalna i nawet jak wejdzie sie zle to za miesiac zeby wrocila w to samo miejsce (bez znacznego odjazdu w zla strone)

@nie-ma-letko: Ja nie liczę, że giełda będzie przewidywalna, ale na to, że gdy uda mi się trafić, to zarobię, a gdy się nie uda trafić to stracę mniej, niż zarobiłem.
  • Odpowiedz