Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
ale za to będziemy mieć najazd kolorowych, zielony ład do kwadratu i naczelnika Sorosa, jako gwiazdę drugiego planu

@100piwdlapiotsza: Jak na razie to największy najazd kolorowych był za pisu, zielony ład to był świetny pomysł Wojciechowskiego z pisu, a Nawrocki to gwarancja klękania przed Trumpem, Vancem itd. Coś pominąłem?
  • Odpowiedz
@kobiaszu: warto przypominać o takich rzeczach. U mnie dość specyficznie z plot twistem, bo głosowałem na brauna, a zagłosuje teraz na trzaskowskiego. Zniszczą pis, duopol zostanie rozbity i wybory już za 2 lata, ludzie będa tak w------i na po, że nie ma szans że wygrają i wtedy w wyborach zagłosować na Koronę Polską. Widzicie to... premier Grzegorz Braun?
2 lata się pocierpi ale pisu już nie będzie, a po poleci
  • Odpowiedz
@Ogau: nie orientowałem się. Reszta chyba jeszcze w prokuraturze. No i było dwóch oskarżonych i nawet skazanych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Reszta chyba jeszcze w prokuraturze

@Kuklak: no właśnie. Jako wyborca obecnego rządu oczekiwałem już kilkunastu pisowców z oskarżeniem. Podobno dowody były oczywiste, a jedyne co potrafili zrobić to dać uciec Romanowskiemu na Węgry, a i Matecki biega na wolności po chwili w areszcie.
  • Odpowiedz
@Ogau: areszt to nie więzienie. Jestem za tym, aby nie stosować jako zastępstwo kary. Też uważam, że tempo oskarżeń jest zbyt wolne. Niestety wymiar sprawiedliwości jest niewydolny po kilkudziesięciu latach zaniedbań
  • Odpowiedz
areszt to nie więzienie. Jestem za tym, aby nie stosować jako zastępstwo kary.

@Kuklak: areszt to środek zapobiegawczy. Romanowski pokazał, że byłby to zasadny środek na pisowców.

Niestety, ale obecny rząd sam jest sobie winny. Myśleli, że prawackie głąby i ich elektorat to to samo. No i klops. Nie wiem jak zmotywują wyborców ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
A że to długo trwa? Podziękuj Ziobrze bo to za jego kadencji średni czas trwania postępowań sądowych wydłużył się o 40%.

@kobiaszu: cywilnych i gospodarczych, w karnych nie było wzrostu
  • Odpowiedz
Polecam wykazać odrobinę dobrej woli i doczytać jak wiele się dzieje w kwestii rozliczeń pisu.

@kobiaszu: no i to jest podstawowa różnica - PiS wszystko pokazuje jako swój sukces i pompuje swoją propagandę 24/7, a o działaniach obecnego rządu musisz szukać informacji. Jeżeli oni przegrają te wybory i potem parlamentarne, to wyłącznie dlatego, że się nie komunikują z ludźmi. Nawet jeśli robią dobrą robotę, to mało kto o tym wie.
  • Odpowiedz
@Darek08 wszyscy politycy sponsorowani przez sorosa robią wszystko, żeby niszczyć kraje w których działają. Przykładem jest Justin Trudeau (do niedawna premier kanady). Doris nauczył podobnych działań Organa, którego też sponsorował, choć Orban się zbuntował.
  • Odpowiedz
@100piwdlapiotsza: no niby tak, ale Dorian, młody polityk z prowincji, odkrył tajne dokumenty ujawniające, że najwyżsi urzędnicy państwowi to reptilianie, którzy od dekad manipulują światową polityką z ukrycia. Gdy próbował ostrzec opinię publiczną, został okrzyknięty szaleńcem i wyrzucony z partii, co tylko utwierdziło go w przekonaniu, że jedynym rozwiązaniem jest całkowite zniszczenie skorumpowanego świata. Z tym problemem też powinniśmy się zmierzyć
  • Odpowiedz