Wpis z mikrobloga

Calkiem smieszne okazalo sie w jakiej bance informacyjnej zyje mikroblog. Zaledwie kilka dni temu teoretycznie do drugiej tuy dpstalby sie Zandberg i Holownia. W rzeczywistosc maja razem jakiesi 10%. Aktywnosc anty-konfederacja nie przelozyla sie calkowicie na wyniki w kraju i pokazala jak marginalnym serwisem jest wypok. Z drugiej strony aktywnosc konfederatow pewnie znaczaca spadla w momencie, kiedy mikroblog byk strzelnica dla kazego, kto nie jest za "prawdziwymi" partiami.

Z calkiem innej strony jest to dla mnie calkiem nie do pomyslenia, ze w kraju, ktory jest 40 lat po przemianie systemowej, po 40 latach wyzyskiwania przez lewicowy ustroj, kandydaci czysto lewicowi (potezny marksista i jego ex-partyjna zona) maja okolo 10%. Postulaty tych partii sa lewiciwo-populistyczne. Nie da sie ich spelnic, bo nie jestesmy Skandynawia - nienaruszona przez wojny, nie rozkradana, pelna surowcow naturalnych. Stwarza to zagrozenie - takie jak w Niemczech, gdzie przez EKO-Swirow, ktorych glosy byly potrzebne do stworzenia koalicji, zostaly wygaszone elektrownie atomowe...

#wybory #polityka
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CptPsyh:

po 40 latach wyzyskiwania przez lewicowy ustroj

Lewica ostatni raz rządziła w Polsce 20 lat temu i wprowadziła ten kraj do NATO i UE. Polski ustrój, tak jak scena polityczna, jest przekręcony na prawo. To, co w innych krajach europejskich byłoby umiarkowaną socjaldemokracją (Zandberg), u nas jest skrajnym lewactwem i komunizmem.

To, co Cię wyzyskuje, to wielki kapitał działający w liberalnym, wolnorynkowym systemie.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch Najlepszym dowodem, że to był zły wybór, jest fakt, że popiera go gość z Marksem na avatarze. Na szczęście Polacy mają rozum, i oddali swoje poparcie dla prawdziwych polskich patriotów. Takich jak Grzegorz Braun.
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: w poprzednim komentarzu napisałem dokładnie "a postulaty konfy to niby da się wprowadzić bez rozdupienia kraju?". Da się wyjść z Zielonego Ładu wychodząc z Unii, ale to nie spełniłoby warunku "spełnienia obietnic bez rozdupcenia kraju". Polska poza UE to s---------o.
  • Odpowiedz
@Fattek To pierwsze to ruch pierw na skale krajowa, potem europejska. Nie wiem co staloby sie jakby Polska po prostu nie przeglosowala tych zapisaow, ktore sa dla nas szkodliwe. Z tym drugim - czemu nie, tylko potem zeby placzu nie bylo, ze renta 500 zl.

Napisałem "nie da się wprowadzić bez rozdupcenia kraju". Oczywiście, że dobrowolny Zus da się wprowadzić. Tylko to doprowadzi do sytuacji, w której za kilkadziesiąt lat starzy
  • Odpowiedz