Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +76
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie wolę jeździć autem rodziców, które ma 4 lata. Komfort jazdy jest nieporównywalny.( ͡° ͜ʖ ͡°) #motoryzacja #heheszki #j--------e #humorobrazkowy #samochody #pojazdy
źródło: image
Pobierz@Anonek463: Wsiądź se do 20-letniego Accorda, A4, A6, BMW, nawet do Laguny 3 i sprawdź czy wygodnie się jeździ.
Komentarz usunięty przez autora
@Anonek463: No wow, faktycznie argument, że autami aspirującymi do bycia premium jeździ się wygodniej niż jakimś 20 letnim.
A teraz weź nowego Yarisa albo inną kie Picanto i porównaj do 20 letniej laguny albo citroena C5, coś mi się wydaje że przy takim doborze modeli wybrał byś 20 letniego gruza (
@Lohengrin: chodzi o to, że prezio ma kasę na nowe, a jeździ takim gruzem.
@walokid: Toś rzucił przykładem xD Jak @Anonek463 autor wpisu Lanosem - nikt nie rozpływa się nad starymi Lanosami, Seicento, Tico, Matizami itp itd ale po prostu nawet i 20-25 letnimi samochodami wyższej klasy typu Mercedes itd., Volvo, Japończyki - mniej elektroniki, przekombinowania a solidne sprawdzone konstrukcje, ultra wygodne, w trasy, brak wyświetlaczy i
A z drugiej strony rozwala mnie jak do dziś ciągle sie kulają i to MASOWO Peżo 206, Volvo V40, w ogole wszystkie Volvo, wszelkie te Audi, nawet to A2 czy coś
Ej. Przeciez tu chodzi o porównanie w ramach tego samego segmentu.
minus taki, że skorodowała w końcu (chociaż te nowe też cierpią często na tą przypadłość)
Komentarz usunięty przez moderatora