Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kaczyński mimo tylu afer znalazł czas, żeby otwierać firmy i zatrudniać ludzi? XD

@Parker_: Akurat to była fala światowej koniunktury. Kaczyński nie miał nic do tego. To raczej reformy i wyrzeczenia w okresie poprzedzającym były powodem rozwoju.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: możesz mi dać przykłady tych okropnych recept? PiS zrobił ogromnie dużo złych rzeczy jak kredyt 2% czy tarcze dla przedsiębiorców, jednak jako jedyni potrafili zrobić coś pro pracowniczego jak podniesienie najniższej krajowej czy transfery socjalne
  • Odpowiedz
@Kryspin013: możesz mi dać przykłady tych okropnych recept? PiS zrobił ogromnie dużo złych rzeczy jak kredyt 2% czy tarcze dla przedsiębiorców, jednak jako jedyni potrafili zrobić coś pro pracowniczego jak podniesienie najniższej krajowej czy transfery socjalne

@Please_Remember: kilka pierwszy lepszych z pamięci
- nowy ład
- przekop mierzei
  • Odpowiedz
  • 26
@Parker_: najważniejsze co prezydent odwalił. Paraliż państwa. Duda i TK doprowadziły do sytuacji, że każda ustawa bez głosu Wąsika i Kamińskiego jest niezgodna z kontynuacją. Ale w Polsce nie ma ma prawa precedesu. To prezydent powinien każdą ustawę wysłać do TK by stwierdzić jej niezgodność z konstytucją.

Duda kłamał o wygranej parti. Wbrew myśli konstytucji, wybrał na premiera Morawieckiego, dając 2 miesięczne rządy. Maksymalnie wydłużając ich czas.

Duda dał kartę wyjście
  • Odpowiedz
@Please_Remember I to wszystko to rzucanie pieniędzmi w ludzi, żadnych reform, które by długotrwałe pomogły ludziom. Czy ten kredyt 2% pomógł młodym? No nie, bo przez to ceny nieruchomości jeszcze bardziej urosły. Wszyscy eksperci mówią, że w Polsce mamy problem z podąża mieszkań a nie popytem na nie. Czy te tarcze pomogły tym naprawdę drobnym przedsiębiorcom z rosnącym zusem? No nie. PiS rzucał ludziom rybę, ale w żaden sposób nie dał
  • Odpowiedz
jako jedyni potrafili zrobić coś pro pracowniczego jak podniesienie najniższej krajowej czy transfery socjalne

@Please_Remember: Transfery socjalne ?
90% bezrobotnych nie ma prawa do zasiłków, opieka społeczną nie działa, rent się praktycznie nie przyznaje, jak już to na parę miesięcy 1500zł, nikogo nie obchodzi jak ty za to wyżyjesz. Jaka jest sytuacja bezdomnych, psychicznie chorych ? Coś PIS naprawił ? Była fala światowej koniunktury były nadwyżki w budżecie i to
  • Odpowiedz
@Parker_: Panie ile mam Panu zapłacić by zrobić listę wszystkich afer PiSiaków - bo niestety ojciec mój rodzony na emeryturze oglądał przez cały okres panowania pisu reżimową telewizję i jest tak wyprany że żadna polemika z nim na temat polityki nie wchodzi w grę ( a jeszcze nie jest taki stary w tym roku 62 urodziny). Teraz siedzi i ogląda republikę i inne ścieki pisowskie i nadal jest nakręcany. Jak
  • Odpowiedz
, jednak jako jedyni potrafili zrobić coś pro pracowniczego jak podniesienie najniższej krajowej czy transfery socjalne

@Please_Remember: i cyk wg. indeksu bigmaca za pensję minimalną z 2015 roku mogłeś kupić więcej rzeczy niż za pensję minimalną z 2023 roku xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@Drill Mogę zrobić za darmo, potrzebuje tylko bardzo dużo czasu. A i boję się, że żadna lista nie pomoże. Mam taką samą sytuację z moim ojcem, myślę nawet, że jeszcze gorszą. On już do śmierci pozostanie niezdatnym do jakiejkolwiek rozmowy zahipnotyzowanym przez tvpis i republikę zgorzkniałym agresywnym sekciarzem pisu.
  • Odpowiedz
@Parker_: mam to samo - mamę jeszcze jako tako uda się może trochę przekonać bo ona polityka się tak nie interesuje (ale mowiła ze na Zandberga będzie głosować w tajemnicy :D)
ale ojca już wciągneło na amen :(
  • Odpowiedz
- nowy ład

- przekop mierzei wiślanej

@Kryspin013: nowy ład jako jedyna w 3rp próba walki z regresją podatkową niestety został zgruzowany przez "ekspertów" ekonomicznych od balcerowicza i neoliberalnych fanatyków :(
A mierzeja to oczywisty pokaz walki wojny władzy centralnej z samorządami, obie strony są
  • Odpowiedz