@smokingcat: O,victim blaming, stare - znałem ( ͡°͜ʖ͡°) Tak, robienie researchu i prześwietlanie aktywności sprzedażowej sklepu PO tym jak zaczyna się pitolić to normalne, bo W normalnym społeczeństwie to tak działa, że ktoś kto prowadzi sklep nie stara się w-----ć na Ciebie wała mordo.
@dawid-hopek 14 dni na zwrot mają osoby prywatne, a nie firmy. Wyjątkiem są osoby prowadzące działalność jednoosobową, w przypadku gdy zakup nie ma charakteru zawodowego. Wtedy są one traktowane jako prywatni kupujący (ale z ograniczeniami).
@MacintoshTheRebel: to nie jest victim blaming, tylko stwierdzenie faktu. Jak kupujesz lapka za 8 kloców w randomowym sklepie bo tam jest najtaniej, to pozostaje tylko wstawić mającego papaja.
Ps. Po dwóch pierwszych zdaniach już wiedziałem co to za sklep i jakimi metodami się posługuje. Od kilku ładnych lat.
Tak, robienie researchu i prześwietlanie aktywności sprzedażowej sklepu PO tym jak zaczyna się pitolić to normalne, bo
W normalnym społeczeństwie to tak działa, że ktoś kto prowadzi sklep nie stara się w-----ć na Ciebie wała mordo.
14 dni na zwrot mają osoby prywatne, a nie firmy.
Wyjątkiem są osoby prowadzące działalność jednoosobową, w przypadku gdy zakup nie ma charakteru zawodowego. Wtedy są one traktowane jako prywatni kupujący (ale z ograniczeniami).
@MacintoshTheRebel: Nie po to. Wysłali Ci cokolwiek, żeby im statystyki wysyłki w terminie nie spadły. :)
Ps. Po dwóch pierwszych zdaniach już wiedziałem co to za sklep i jakimi metodami się posługuje. Od kilku ładnych lat.