Aktywne Wpisy

Czoso +116

nie ma naprawde co ze sobą zrobic gdzie pójść, wykop martwy hujto martwe na reddicie śniegowcy i żenujący autystyczny humor dla dzieci, no nie ma takiego wykopu 1,5 ze złotych czasów, samo g---o, ludzie sie przeżucili na scrollowanie tiktokow z ai slopem no k---a j----e boty, where człowieczeństwo

#pracabaza #praca #pracait
Od pół roku nie umiem poradzić sobie ze stresem i nie wiem już co robić.
Lvl 33, od 4 lat prowadzę firmę (powiedzmy że firma zajmuje się dystrybucją urządzeń - okolice IT) ze wspólnikiem, wcześniej byłem PM oraz wdrożeniowcem. Obecnie firma którą prowadzę przechodzi kryzys, od pół roku jest zastój z projektami a nowe zaczynają się w 4Q25. Jedziemy na oszczędnościach z zeszłych lat. Jak sytuacja się utrzyma będę zmuszony zwolnic ludzi (10) jak i zamknąć firmę.
Ta myśl strasznie mnie przytłacza. Nakłada się to również z moja niską samooceną w efekcie czego widzę przyszłość w czarnych kolorach. W mojej głowie są myśli że jak zamknę firmę to nikt nigdzie nie znajdę pracy bo nic nie umiem … ciężko sobie z tym poradzić.
Sam skończyłem politechnikę na kierunku elektronika, hobbistyczni programowałem w C(STM32) jak i Swift (apki na iOS). Chciałbym może przeskoczyć jako programista iOS jednak ostatnią styczność z pisaniem kodu miałem 3 lata temu - a jak widzę obecne oferty to nikt nie chce juniora.
Myślałem również o handlu lub PM jednak nie mam pod tym kierunkiem żadnych szkoleń - wiem z doświadczenia jak budować dobre relacje z klientem - mam wrażenie że to najważniejsza kwestia w tej branży. Również prowadziłem z sukcesem wiele projektów - mam doświadczenie ale nie mam papierów - no i głos w głowie mówiący że nic nie umiem … :/
Drugi raz firmy nie chcę zakładać - za dużo stresu mnie to kosztowało i nie czuje się dobrze z tak wielką odpowiedzialnością.
Tak chciałem się wam wyżalić.
Czy ktoś miał z was podobnie ? Jak patrzycie na to z dystansu to jak to widzicie ?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny