Aktywne Wpisy

Uzytkownik_awaryjny +192

EndymionPP +254
Jak możecie oczekiwać od kobiet że będą wierne, jeśli według nich najbardziej romantycznym filmem jest ten gdzie stara baba opowiada jak to mąż kupił jej niesamowicie drogą wycieczkę, na której dała d--y bezdomnemu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
źródło: images (1)
Pobierz

Ostatni przejazd Uberem co zrobiłem miesiąc temu, to właśnie dlatego, bo aplikacja Bolta chwilowo (na 10 min) zawiesiła mi się. A półtora miesiąca temu inny przejazd na Uberze zrealizowałem, bo wcześniej miałem kurs na wypiździewo 23 km poza granice miasta i pomyślałem, że odpalę Ubera, żeby zwiększyć szansę by nie wracać na pusto. No i miałem kurs - po prowizji Ubera (ale przed kosztami i podatkami) za 26 km (+ dojazd 4 km) otrzymane 34 zł. Spytałem się pasażera ile zapłacił - 65 zł.
I to były 2 kursy na Uberze w przeciągu 2 miesięcy. W tym samym czasie na Bolcie zrobiłem prawie 400 kursów (zwykle jeżdżę kilkanaście godzin tygodniowo, ale jednego tygodnia w te 2 miesiące w ogóle nie jeździłem, a innego tylko kilka godzin).
Bez promocji Uber w mojej aglomeracji wychodzi dla klientów średnio 5 - 6% taniej. Ale o ile średni czas czekania (w granicach administracyjnych głównego miasta) na Bolta to 4 minuty poza godzinami szczytu i 8 minut podczas godzin szczytu, to na Ubera jest to 9 minut poza godzinami szczytu i 15 minut podczas godzin szczytu.
Inne różnice między Boltem i Uberem:
- na Bolcie można sobie ustawiać radar ofert np. z 2, 3, 4, itd., km zasięgu., podczas gdy na Uberze potrafią często wyskakiwać oferty typu podjedź po kogoś 10 km tylko po to by podwieźć 2 km (i zgarnij za łącznie 12 km z dolotem całe 8 zł po prowizji, ale przed kosztami i podatkiem).
- prowizja Bolta jest stała (1/3), podczas gdy "AI" Ubera dobiera sobie prowizję indywidualnie do każdego kursu między 40 - 60%
- na Bolcie jest więcej promocji typu przejedź co najmniej 8 kursów w 4 godziny w danym czasie (np. miedzy 15:00 - 21:00) i za każdy kurs w tym czasie dostaniesz +20%
#uber #bolt #taxi #taxizlotowa #podrozujzwykopem #fabia #praca #pracbaza #praca
Ale ogólnie dobre pytanie. Podejrzewam, że część w ogóle nie ogarnia o co chodzi za bardzo (tak 1/3 kierowców na aplikacjach w moim mieście to